Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: alles kan anders zijn na een dubbel paasweekend

Een dubbel paasprogramma: voor de liefhebbers is het de heilige graal. Of dat voor de spelers – die toch al zoveel wedstrijden in de benen hebben – ook geldt, is maar de vraag, maar voor ons kijkers langs de zijlijn is het genieten geblazen.

Want nu de competitie langzaam maar zeker in een plooi valt is zo’n dubbel programma ook een fenomeen dat de ambities van een club kan maken en breken, of die zorgt voor opluchting of toenemende zorgen als de degradatiestreep ineens niet meer je vriend is.

Iets meer rust

Zes clubs dachten slim te zijn en verschoven hun duels van zaterdag naar donderdag, om zo in ieder geval iets meer rust te hebben dan de krap 48 uur tussen een zaterdag- en maandagwedstrijd. Koploper Gemert won – zij het moeizaam – met 3-2 bij JOS Watergraafsmeer en Blauw Geel’38 (2-1 winst bij OSS’20) en EVV (2-1 winst bij UNA) deden uitstekende zaken in de onderste helft van de ranglijst.

Door de zege van Gemert staat de druk er nu vol op bij OFC. De voormalig koploper is flink aan het sukkelen geraakt en won maar één van zijn laatste zeven duel tegen hekkensluiter Westlandia). Nog meer achterstand oplopen dit weekend is funest, dus eigenlijk telt dit weekend (thuis tegen Hollandia en uit tegen Dongen) alleen de volle buit. En dan maar hopen dat Gemert (bijvoorbeeld maandag tegen UNA) ook weer eens wat morst.

Zowel Groene Ster als Hercules azen inmiddels nadrukkelijk op de tweede plek van OFC. Het verschil is nog respectievelijk 3 en 2 puntjes, en hoewel beide teams ook niet foutloos zijn, zijn ze wel beter in vorm dan OFC. Hercules heeft met de dubbel tegen Hoogland (thuis) en Unitas (uit) op papier een vergelijkbaar programma als Groene Ster (Unitas thuis en DEM uit). Dus de vraag is: hebben we na maandagmiddag een nieuwe nummer 2?

Precaire situatie voor Westlandia

Onderin is de spanning nog het grootst, waarbij de situatie voor Westlandia wel steeds meer precair wordt. In de derby tegen Quick en de uitwedstrijd tegen Blauw Geel’38 zullen hoe dan ook punten gepakt moeten worden. Verder zijn er lekker enkele onderlinge ontmoetingen tussen staartclubs, waaronder op zaterdag HSC’21 – DEM en op maandag Hoogland (foto) – HSC’21 en Hollandia – JOS Watergraafsmeer, want ook de Amsterdammers zijn nog verre van veilig, mede als gevolg van de puntenaftrek eerder dit seizoen.

Veel lekkers om van te genieten dus vandaag en maandag, al voert het te ver alle duels apart te benomen. Het programma is als volgt:

Zaterdag:

Hercules – Hoogland (14.00)

Westlandia – Quick (14.00)             

Groene Ster – Unitas (14.30)

OFC – Hollandia (14.30)

HSC’21 – DEM  (17.00)

Maandag (14.00 uur tenzij anders aangegeven):

Hoogland – HSC’21                         

Dongen – OFC

Hollandia – JOS Watergraafsmeer

Quick – OSS’20

Blauw Geel’38 – Westlandia

EVV – ADO’20 (14.30)

DEM – Groene Ster

Unitas – Hercules

Gemert – UNA

Veel plezier langs de lijn!