Derde Divisie Zondag: Westlandse derby onbeslist, Hoogland verslaat Hercules en mokerslag voor OFC

OFC heeft een nieuwe mokerslag opgelopen. De Oostzaaners stonden tegen Hollandia met 3-1 voor maar verloren alsnog met 3-5. Hoogland won opnieuw, ditmaal van streekgenoot Hercules en de Westlandse streekderby tussen Westlandia en Quick eindigde onbeslist.

Op sportpark de Hoge Bomen werd niet gescoord. Na een afwachtend begin kwamen er naar verloop van tijd meer kansen voor beide ploegen. Westlandia en Quick hielden elkaar daarbij redelijk in evenwicht. Dat spelbeeld was ook na rust te doen. Rachid Bouyaouzan kreeg namens Quick een grote kans op de 0-1, maar doelman Bob van der Hoek redde bekwaam. Zo bleef het 0-0.

Hoogland zegevierde opnieuw en ook nog eens bij regiogenoot Hercules. Lex Hienenkamp scoorde vlak voor rust de 0-1. Een paar minuten later werd het echter weer gelijk via Bjorn van Gorkom met een schot vanaf de rand van de 16. Vlak voor het eindsignaal greep Hoogland alsnog de volle winst. Interim-coach Rick Hoogendorp zag Donny van den Pol de winnende maken: 1-2.

OFC lijkt nog dieper in haar mentale wrak te zijn gekletterd. De ploeg van coach Pieter Mulders leek af te stevenen op een zeer welkome 3-1 zege, maar gaf die voorsprong in de slotfase alsnog uit handen en verloor met 3-5 van Hollandia.

Verrassend was de zege van Unitas op Groene Ster. Na een uur spelen scoorde invaller Anass Kiki de 1-0 binnen voor Groene Ster. De punten gingen echter alsnog naar Gorinchem, want in blessuretijd scoorde Unitas-aanvaller Robert Mutzers tweemaal. Eindstand derhalve: 1-2.

ADO ’20 en Dongen speelden in Heemskerk met 2-2 gelijk.

HSC’21 boekte een belangrijke overwinning op DEM. De thuisploeg nam na een klein kwartier de leiding via Diego van der Weide, die in het vorige duel tegen Hollandia ook al 4x trefzeker was. HSC’21 verzuimde de marge uit te bouwen, waardoor de slotfase nog spannend werd. Het bleef echter 1-0.