Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: FC Lisse wint in Assen en neemt koppositie over van Sparta Nijkerk

FC Lisse is de trotse nieuwe lijstaanvoerder van de Derde Divisie. De ploeg wist door een zege op ACV Assen (0-1) optimaal te profiteren van de misstap die Sparta Nijkerk maakte in de uitwedstrijd tegen ODIN’59 (1-1). Sportlust’46 ging onderuit in Barendrecht (2-1) en VVSB pakte drie belangrijke punten tegen DVS’33 (3-2).

ACV Assen – FC Lisse 0-1
In Assen leek de wedstrijd tussen ACV en FC Lisse af te stevenen op een doelpuntloze puntendeling. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was het Enzo Stroo die zorgde voor de bevrijdende treffer in dienst van de uitspelende formatie (0-1). Door deze belangrijke zege mag de ploeg zich nu koploper noemen van de Derde Divisie zaterdag.

ODIN’59 – Sparta Nijkerk 1-1
De thuisploeg kwam na 73 minuten voetbal aan de leiding tegen de Spartanen. Het voorbereidende werk was van Ahmed Al Mahdi en de naam die op het wedstrijdformulier verscheen was die van Michael Lanting (1-0). Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd wist Sparta Nijkerk alsnog een punt uit het vuur te slepen. Dit door een doelpunt van Donny van der Wal (1-1).

Barendrecht – Sportlust’46 2-1
De uitspelende formatie opende de score in Barendrecht vanaf de strafschopstip. Van der Weijden wist het buitenkansje te benutten waardoor de 0-1 op het scorebord kwam te staan. In de 42 ste minuut wees de dienstdoende arbiter weer naar de stip en mocht Van der Weijden weer aanleggen, maar nu was het doelman Verkerk die de penalty wist te keren. In de 67ste minuut was er gejuich te horen vanaf het sportpark in Barendrecht omdat de thuisploeg de gelijkmaker wist te produceren. Marouane Bakour schoot de bal binnen vanaf de rand van het zestienmetergebied (1-1). In de 89ste minuut wist Barendrecht weer te scoren waardoor het er vandoor kon gaan met de drie punten. Doelpuntenmaker was Tim Eekman (2-1).

VVSB – DVS’33 3-2
De wedstrijd was pas 10 seconden bezig toen de 0-1 al op het scorebord gezet moest worden. De maker van deze razendsnelle treffer was Benjamin Roemeon. Evre gaf de lange bal op de doelpuntenmaker die de bal binnen wist te schieten met zijn linker voet. Na twee afgekeurde treffers van VVSB was het DVS’33 dat in de 38ste minuut wel de tweede treffer van de middag wist te produceren. Quincy Veenhof kopte de bal van dichtbij binnen (0-2). Nog voor de pauze kwam VVSB terug in de wedstrijd door een kopbal van Bakker (1-2). In de 79ste minuut kwam VVSB naast DVS’33 door een doelpunt van Blel. Niet veel later wist de degradatiekandidaat ook nog de derde treffer te maken waardoor het de drie broodnodige punten wist te pakken. Halman was de maker van de beslissende treffer van de middag (3-2).

Excelsior’31 – G.O.E.S. 3-3
Niemand in Rijssen zal na 53 minuten spelen gedacht hebben dat de thuisploeg punten zou laten liggen tegen G.O.E.S. op dat moment had Sander Thomas namelijk de 3-0 op het scorebord laten zetten door zijn treffer. Eerder was Jasper Veltkamp al twee keer trefzeker geweest voor Excelsior’31 en leek er dus geen vuiltje aan de lucht te zijn.

Ook de man/vrouw achter het twitteraccount van G.O.E.S. had er weinig tot geen vertrouwen meer in dat de ploeg een nederlaag kon voorkomen. In de 61ste minuut wist Julian van de Kreeke als eerste iets terug te doen (3-1) en met nog een kwartier op de klok wist Kabwe Manengela goed door te zetten en was hij goed voor de 3-2. Even later moest Excelsior’31 verder met een man minder door een rode kaart voor Schmidt. Acht minuten voor het einde wist G.O.E.S. alsnog een punt veilig te stellen toen Tiebosch de toegekende penalty wist te benutten (3-3).

Hoek – Staphorst 3-1
De thuisploeg wist de eerste helft af te sluiten met een voorsprong van twee doelpunten, dit door Erwin Franse en Rik Impens. Na zeventig minuten spelen gooide Ruben de Jager de wedstrijd in het slot toen hij de 3-0 aan liet tekenen. Staphorst kwam zes minuten later nog wel terug in de wedstrijd maar verder dan 3-1 kwam men niet. De eretreffer kwam op naam van Yannick Kaluzi.

SteDoCo – Ter Leede 3-1
Na vijfenveertig minuten voetbal waren beiden ploegen nog in evenwicht door doelpunten van Verheul en Hoekstra (1-1). In de tweede helft wist SteDoCo de zege veilig te stellen door treffers van Schröder en Van Wanrooij (3-1).

VVOG – Ajax (am) 1-1
Harderwijk kon juichen en dat al na 2 minuten spelen. Een voorzet van Dijkhof kwam terecht bij El Hamdi die vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal binnen schoot (1-0). Dat bleek later niet voldoende voor de overwinning, Kenneth Misa-Danso zorgde voor de 1-1 eindstand.