OVERZICHT | Tweede Divisie: Spectaculair slot van topper AFC-HFC, tweede zege op rij voor De Treffers

In de Tweede Divisie is de topper tussen AFC en Koninklijke HFC onbeslist geëindigd. In een spectaculaire slotfase werd het op Goed Genoeg 3-3. Koploper Katwijk won wel, en ook was er de tweede zege op rij voor de Treffers. TEC behaalde 3 belangrijke punten tegen ASWH en zijn zowel IJsselmeervogels als Spakenburg nog altijd niet veilig.

Koploper Katwijk wint na moeilijke weken nu voor de tweede keer op rij. Op bezoek bij GVVV werd het 1-3. Na een vermakelijke eerste helft waarin niet werd gescoord, was het na de thee al snel raak voor Katwijk. Robert Susan zorgde met een schot vanaf randje 16 voor de 0-1. Amper 2 minuten later stond GVVV weer naast de gasten, Danny de Leeuw maakte gelijk. Ook nu hoefde het aanwezige publiek niet lang te wachten op een nieuwe treffer, want vlak na de gelijkmaker zette Raoul Esseboom Katwijk opnieuw aan de leiding. Het duel werd 10 minuten voor tijd beslist door een rake strafschop van Tim Freriks; 1-3.

De topper tussen AFC en Koninklijke HFC kreeg geen winnaar, maar daar zag het lang niet naar uit. In de 88ste minuut stonden de Haarlemmers namelijk nog op een comfortabele 0-3 voorsprong. Nadat Mehmet Yuksel had gezorgd voor de 0-1 ruststand, leken Sietse Brandsma en Koen Tros de wedstrijd in de tweede helft te beslissen. Inderdaad, leken. In minuut 88 kwam AFC op 1-3 door een eigen doelpunt van Koninklijke HFC, waarna invaller Joël Tillema redde alsnog een punt voor de reds, door in blessuretijd tweemaal het net te vinden. Eindstand: 3-3.

HHC Hardenberg blijft uitstekend meedraaien in de top van de Tweede Divisie. Op bezoek bij Noordwijk werd met 0-2 gewonnen. In een eerste helft waarin Noordwijk de meeste mogelijkheden kreeg maar niet scoorde, deed Serge Fatima  dat wel namens HHC. Ruim een kwartier na rust besliste Rob Van der Leij  het duel vanaf de stip. Noordwijk raakte in extremis nog wel de lat, maar slaagde er niet meer in een
aansluitingstreffer te produceren.

Rijnsburgse Boys is de laatste weken de ploeg in vorm, maar verloor zaterdagmiddag bij de Treffers, dat de zege op ASWH een goed vervolg wist te geven. Leroy George zorgde op slag van rust voor de openingstreffer, hij wist een voorzet van Gavin Vlijter te promoveren tot doelpunt. Na een uur spelen kreeg Rijnsburg, dat tot dan toe weinig wist te creëren, toch de kans op de 1-1. Jeroen Spruijt benutte een toegekende strafschop. 6 Minuten voor tijd was er opnieuw een strafschop, maar ditmaal voor de ploeg uit Groesbeek. Coen Maertzdorf miste in eerste instantie, maar de rebound was alsnog een prooi voor Marlon Versteeg: 2-1.

Kozakken Boys pakte een puntje tegen Jong Sparta. Beiden ploegen kregen wel kansen, maar gescoord werd er niet in Werkendam: 0-0.

IJsselmeervogels verloor op eigen veld van Excelsior Maassluis. De bezoekers stonden al na 8 minuten op 0-1 door een rake kopbal van Kevin Ringeling. Gedurende de eerste helft kreeg Maassluis voldoende kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar uiteindelijk gebeurde dit pas in de tweede minuut na rust. Dave van Delft schoot de bal diagonaal binnen. IJsselmeervogels zette er nog wel wat mogelijkheden tegenover, maar slaagde er niet meer in om het duel nog spannend te maken.

IJsselmeervogels is dus nog altijd niet uit de gevarenzone en datzelfde kan gezegt worden van buurman Spakenburg. Op bezoek bij Quick boys verloren de blauwen met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na ruim een halfuur gemaakt door Mohamad Mahmoed. Zeker na rust was Spakenburg nog een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar Quick Boys-doelman Paul van der Helm bleek telkens een sta in de
weg

Opnieuw belangrijke punten voor Scheveningen. Op bezoek bij Jong Volendam pakten de Schollekoppen de volle buit in de slotfase. Jari de Jong opende 10 minuten voor tijd de score met een rake vrije trap, 3 minuten voor tijd besliste Mike de Niet met zijn doelpunt het duel: 0-2.

Waar GVVV de laatste weken regelmatig punten sprokkelt, lijkt ASWH inmiddels in een serieuze vrije val terecht te zijn gekomen. Ook de kelderkraker tegen TEC werd verloren: 3-0. Twee belangrijke sleutelmomenten daarbij waren de strafschoppen die de ploeg uit Tiel kreeg, eentje voor rust, de tweede in het tweede bedrijf. Gino Bosz maakte beiden keren geen fout. Een klein kwartier voor tijd gooide Gijs Hovius de wedstrijd definitief in het slot.