Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

PODCAST | ‘Gery Vink levert bij GVVV wel degelijk een prestatie van “Champions League-niveau”’. | S01E16

Een nieuwe week en weer een nieuwe Topamateurvoetbal.com-podcast! In aflevering 16 van het seizoen ontvangt presentator Dimitri van Tuijl in de studio van RTV Utrecht Niels Veldhoven en Jelmer Geerds van de redactie en bespreken zij weer de laatste actualiteiten in het wereldje van het Nederlandse topamateurvoetbal. In anderhalf uur wordt je weer bijgepraat over alles wat de revue heeft gepasseerd en wat er nog komen gaat. Ook deze week dus weer een echte must voor de liefhebbers.

Katwijk is kampioen van de Tweede Divisie. De Katwijkers verloren afgelopen zaterdag van Excelsior Maassluis, maar pakten door het verlies van Jong Sparta bij De Treffers alsnog de zesde ster. Uiteraard werd redactielid Henk Kasius even gebeld om deze dag vol emoties te beschouwen. De beul van Katwijk was Gabri Urbanus. De man in vorm bij de Tricolores lijkt “the new big thing” the worden, maar waar ligt zijn potentie? IJsselmeervogels moet uitkijken voor het “Heracles-scenario”. Met nog twee lastige wedstrijden voor de boeg is deelname aan de degradatieplayoff’s nog steeds niet uitgesloten. Zeker nu Danny van den Meiracker een disciplinaire schorsing heeft gekregen. Voor ASWH is dit wél uitgesloten, want zij degradeerden deze week terug naar de Derde Divisie. Kozakken Boys en GVVV lijken aan deze loterij mee te gaan doen in de strijd om lijfsbehoud. Bij GVVV heeft trainer Gery Vink een uitstekende prestatie behaald door er niet direct uit te vliegen, maar is het genoeg om het er alsnog in te blijven? Ook was er weer een nieuw hoofdstuk in de soap rond Vince Gino Dekker. Wordt het nou rood? Of blijft het tóch blauw?

Voor bloedstollende spanning moet je toch vooral naar de Derde Divisie. FC Lisse lijkt de titel te grijpen in het zaterdagvoetbal, maar wie ontsnapt aan degradatie? Ook hier weer een Veenendaalse grootmacht die zich het kranig weert. DOVO is uitstekend bezig en mag nog altijd hopen op direct lijfsbehoud. HSV Hoek ligt, met trainer nummer 5 van het seizoen, ineens op playoffkoers en is er ook hier een transfersoap. In de Zondagtak is de titelrace nog helemaal open en zijn er nog vier kanshebbers. Ook Hercules is weer helemaal in de race nadat de zeperd van afgelopen zondag tegen OSS’20 (6-1) ongeldig werd verklaard. We belden trainer René van der Kooij over tekst en uitleg.

Dit alles en nog veel meer komt er weer aan bod in deze kakelverse aflevering. Je luistert naar de nieuwste aflevering van de Topamateurvoetbal.com podcast via deze link. Eerdere podcasts kun je hier terugluisteren. Vergeet niet je gratis te abonneren op ons Spotify-account, zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen van onze podcast.