Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Pakt FC Lisse nu wel de titel en valt het doek voor G.O.E.S. ?

Speelronde 33 staat op het programma en de grote vraag van deze zaterdag is of FC Lisse er nu in zal slagen om de titel op te eisen. De ploeg moet daarvoor in eigen huis afrekenen met Staphorst of bij een ander resultaat hopen op een uitglijder van Sparta Nijkerk. Onderin kan het doek vallen voor G.O.E.S. dat op bezoek moet bij mede degradatiekandidaat DOVO. De Zeeuwen moeten de drie punten pakken en dan hopen dat VVOG tegen de al genoemde Spartanen een nederlaag moet slikken. Voldoende weer om naar uit te kijken dus.

FC Lisse staat vijf punten voor op Sparta Nijkerk met nog twee wedstrijden te gaan en het heeft de titel dus voor het grijpen. Tegenstander Staphorst is uitgespeeld en bezet momenteel de tiende plaats op de ranglijst. Enkele dagen geleden kreeg FC Lisse ook al de kans om het kampioensfeest te vieren, maar in Friesland tegen Harkemase Boys kwam men niet verder dan een gelijkspel (1-1). FC Lisse kende een uitstekende periode van wedstrijden nadat het op 2 april keihard onderuit ging tegen Barendrecht (6-2). Vervolgens bleef men tien wedstrijden ongeslagen, met onder andere overwinningen tegen Sparta Nijkerk (4-2) en Sportlust’46 (0-2).

HARKEMA, NETHERLANDS – MAY 25: Berwout Beimers of Harkemase Boys, Kevin van der Zwet of Lisse during the Dutch Third Divisie match between Harkemase Boys and FC Lisse at Sportpark De Bosk on May 25, 2022 in Harkema, Netherlands (Photo by Pieter van der Woude)

Sparta Nijkerk ontvangt VVOG dat nog in een hevige degradatiestrijd verwikkeld is. De Spartanen moeten winnen om de druk op FC Lisse te houden en alles af te laten hangen van de laatste competitiewedstrijd. Een plaats in de nacompetitie met als inzet een ticket voor de Tweede Divisie lijkt een realistischer scenario, maar wie weet krijgen we alsnog een spectaculair einde van de competitie. De tegenstander uit Harderwijk heeft ieder punt nodig om alsnog te ontkomen aan directe degradatie of het moeten/mogen spelen van de nacompetitie. VVOG staat zestiende maar het heeft slechts twee punten voorsprong op de nummer zeventien Ajax en één punt achterstand op het op een veilige plaats staande ODIN’59.

In de strijd om de derde periodetitel is FC Lisse ook de lijstaanvoerder met 21 punten uit negen gespeelde wedstrijden. De nummer twee DVS’33 staat op slechts twee punten achterstand en het mag dus nog hoop hebben op een mooie prijs dit seizoen. De vereniging uit Ermelo krijgt in eigen huis bezoek van Barendrecht, dat de laatste twee wedstrijden onderuit ging tegen Ter Leede (3-2) en Hoek (1-3). DVS’33 is daarentegen de ploeg die op tijd in vorm lijkt te komen, recent werden Staphorst en Ajax aan de kant gezet en de laatste nederlaag is van 23 april 2022, toen was Excelsior’31 nog te sterk. Mocht de ploeg er niet in slagen om de derde periode voor zich op te eisen heeft men nog een andere manier om zicht te plaatsen voor de nacompetitie. Indien FC Lisse de titel pakt en DVS’33 wordt minimaal vierde dan kan men zich alsnog opmaken voor het toetje met als inzet een ticket voor de Tweede Divisie. De nummer vijf Hoek heeft hetzelfde aantal punten als DVS’33 dus een overwinning is vandaag noodzakelijk voor de mannen in de geel met zwarte shirts.

In Veenendaal staat een echte degradatiekraker op het programma tussen DOVO en G.O.E.S. De ploeg van de rode zijde van het Panhuis is bezig met een geweldige comeback op de ranglijst. De ploeg leek dood en begraven maar door vijf overwinningen in de laatste zes wedstrijden zijn er weer reële kansen op directe handhaving. In de knotsgekke Derde Divisie is er echter ook nog de mogelijkheid dat DOVO over twee wedstrijden alsnog direct af moet dalen naar de hoofdklasse. G.O.E.S. moet winnen om te voorkomen dat het zaterdag al gedegradeerd is en ook DOVO zal geen genoegen willen en kunnen nemen met minder dan een zege dus lijkt er een spectaculair duel aanstaande te zijn in het al genoemde Veenendaal. In Zeeland wist G.O.E.S. nog met 2-0 te winnen van DOVO, maar toen zat laatstgenoemde ploeg overduidelijk in een andere fase dan nu.

VEENENDAAL, NETHERLANDS – OCTOBER 2: Oktay Ozturk of DOVO, Nick Hak of DOVO, Anil Mercan van DOVO during the Derde Divisie match between Fc DOVO and Hoek at sportpark Panhuis on october 2, 2021 in Veenendaal the Netherlands (Photo by Mark Gunnink/Orange Pictures)

Ajax moet op bezoek naar SteDoCo dat nog twee wedstrijden moet spelen dit seizoen en dan kan gaan genieten van de vakantie oftewel de tegenstander van de Amsterdammers heeft niets meer om voor te spelen. Dat is voor Ajax wel anders, een nederlaag wil zeggen dat de ploeg direct gedegradeerd is naar de hoofdklasse. Een zege moet het uitgangspunt zijn zodat het VVOG en DOVO in de nek kan blijven hijgen en ook nog directe handhaving in het zicht blijft.

ODIN’59 staat nu nog op de veilige veertiende plaats en kan die behouden als het thuis weet te winnen van Harkemase Boys dat enkel nog voor de eer speelt. De Friezen wisten recent echter ook al FC Lisse van de titel te houden dus ODIN’59 is gewaarschuwd dat de tegenstander niet zomaar de punten cadeau zal doen.

Overige wedstrijden:
ACV – Excelsior’31
Hoek – VVSB
Ter Leede – Sportlust’46