Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Sparta Nijkerk wacht lastige klus bij Hoek en FC Lisse op jacht naar de drie punten bij DOVO

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal staat dinsdag een complete speelronde op het programma, als corona geen roet in het eten zal gooien. De wedstrijd van deze speeldag is zonder twijfel het treffen in Zeeland tussen Hoek en Sparta Nijkerk. Verder moet FC Lisse op bezoek bij DOVO en ontvangt Sportlust’46 op het eigen sportpark ACV uit Assen.

In Zeeland staan twee ploegen tegenover elkaar die duidelijk in vorm zijn. Hoek verloor nog geen officiële wedstrijd in 2022, in dit kalenderjaar won de ploeg zes duels en speelde één keer gelijk. De tegenstander is Sparta Nijkerk, de koploper van de Derde Divisie is dit jaar ook nog ongeslagen. De eerdere confrontatie tussen de twee verenigingen eindigde in Nijkerk in een 1-2 zege voor Hoek. Destijds was Steve Schalkwijk met twee doelpunten de grote man aan Zeeuwse zijde. Al met al een wedstrijd waar menig liefhebber naar uit zal kijken.

STAPHORST, NETHERLANDS – OCTOBER 30: Steve Schalkwijk of HSV Hoek during the 3e Divisie Zaterdag match between VV Staphorst and HSV Hoek at Sportpark VV Staphorst on October 30, 2021 in Staphorst, Netherlands (Photo by Patrick Goosen/Orange Pictures)

FC Lisse gaat op bezoek bij DOVO en treft daar een team aan die zaterdag nog een gevoelige tik te verwerken kreeg. Tegen SteDoCo werd op eigen veld met 0-4 verloren en deze score was al voor de pauze bereikt. In de laatste vier wedstrijden wist het slechts één punt te pakken en dat was in een spectaculair duel met Harkemase Boys (3-3). DOVO is momenteel terug te vinden op plaats vijftien en deze positie zal aan het einde van het seizoen betekenen dat men nacompetitie moet spelen om degradatie te voorkomen. FC Lisse is de nummer twee, dit mede door twee nederlagen in de laatste vier wedstrijden. De punten zijn dus van ‘levensbelang’ voor de twee partijen.

Sportlust’46 ontvangt ACV Assen, de ploeg uit Woerden werd enkele weken geleden nog gezien als titelkandidaat, maar het moest pas op de plaats maken. Dit nadat het respectievelijk verloor van DOVO en Sparta Nijkerk en niet verder kwam dan een gelijkspel bij ODIN’59. De achterstand op Sparta Nijkerk is zes punten en in deze speelronde moet er dus gewonnen worden door de club uit Woerden. Sparta Nijkerk heeft een lastig karwei voor de boeg tegen Hoek dus het is zeker mogelijk dat de wereld er na de wedstrijden van dinsdagavond voor Sportlust’46 weer heel anders uit ziet. Tegenstander ACV won de laatste twee wedstrijden dus een eenvoudige zege voor de thuisploeg ligt niet in de lijn der verwachting.

De overige wedstrijden:
Barendrecht – Harkemase Boys
DVS’33 – G.O.E.S.
Staphorst – Ajax
SteDoCo – VVOG
Ter Leede – ODIN’59