Overzicht Derde Divisie zaterdag | Urk laat punten liggen maar blijft koploper, eerste nederlaag voor DOVO

Lijstaanvoerder Urk wist op dinsdagavond een achterstand weg te werken in Assen tegen ACV waardoor het alsnog terug naar huis kon met één punt (1-1). DOVO verloor in eigen huis van DVS’33 (1-2) en plaatsgenoot GVVV wist wel drie punten bij te schrijven door een zege op Sportlust’46 (1-4). Sparta Nijkerk kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Excelsior’31 (1-1).

Urk stond in Assen na 55 minuten voetballen op achterstand. Dit nadat Gijs Jasper de toegekende strafschop wist te verzilveren (1-0). Lucas Schraal zorgde er echter voor dat de promovendus ongeslagen bleef. Hij haalde schitterend uit en passeerde daarmee ACV-doelman Enver Spijodich (1-1).

DVS’33 boekte de eerste overwinning van het seizoen en dat in de uitwedstrijd tegen DOVO dat voor aanvang van het duel nog geen punt had laten liggen. De ploeg uit Ermelo kwam na 24 minuten spelen op 0-1 door een vrije trap van Gaston Salasiwa. De tweede helft was nog maar net gestart toen de 1-1 al op het bord gezet werd door Mercan (1-1). DVS’33 won met 1-2 door een doelpunt van Huber.

Harkemase Boys pakte dinsdagavond zijn eerste punt van het seizoen, tegen Staphorst werd 0-0 gespeeld. Dit was mede te danken aan het uitstekende optreden van Jorick Maats , sluitpost van Staphorst.

In Nijkerk stonden Sparta en Excelsior’31 tegenover elkaar. Het duel eindigde onbeslist. Veltkamp zorgde in de zevende minuut voor de 0-1 in het voordeel van de ploeg uit Rijssen, maar Van der Weijden bepaalde vanaf de penaltystip de eindstand op 1-1.

Sportlust’46 ging in eigen huis hard onderuit tegen GVVV (1-4). De vereniging uit Woerden kwam nog wel op een 1-0 voorsprong door Kesley den Haag maar GVVV won door treffers van Burgering (2x), Veenhof en Latif.

VVOGBarendrecht eindigde in 0-2. Dit door doelpunten van Vorthoren en Olijfveld.