Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Danny van den Meiracker: “We zijn niet bang voor VV Katwijk, maar zij ook niet voor ons”

Quick Boys heeft zich goed herpakt na de zware nederlaag tegen HHC Hardenberg. Onder het kunstlicht van Nieuw Zuid werd met 3-0 gewonnen van Jong Sparta Rotterdam, dankzij doelpunten van Jim Beers en Danny van den Meiracker. De spits van de Katwijkers scoorde tweemaal en staat daarmee bovenaan de topscorerslijst met vijf doelpunten. Vlak na de wedstrijd stond hij topamateurvoetbal.com te woord.

“Vandaag was het enige belangrijke het winnen van de wedstrijd”, vertelt Danny van den Meiracker in de catacombe. “De manier waarop was vandaag even niet belangrijk. Ik denk dat we vandaag niet heel goed hebben gevoetbald, maar we scoorden op de juiste momenten. Dat gaf vandaag ook de doorslag.”

De wedstrijd tegen Jong Sparta werd redelijk eenvoudig gewonnen door Quick Boys, maar dat betekent volgens Van den Meiracker niet dat er ook minder inspanning geleverd kan worden. “Die jongens zijn best handig met de bal, dus ik denk dat ze ons meer meters hebben laten lopen. Maar ik denk dat we daar goed mee om zijn gegaan, want we hebben weinig kansen weggegeven.”

Op de vraag of een beloftenelftal, vanwege de beweeglijkheid van de spelers, lastiger is om tegen de spelen dan een volwassener elftal, kan de spits geen bevestigend antwoord geven. “Dat weet je eigenlijk nooit van tevoren. We speelden dit weekend tegen een volwassen HHC Hardenberg en dat was niet best, maar vandaag winnen we dan weer wel. Het is een competitie waarin je van iedereen kan winnen, maar zeker ook verliezen. Achteraf ben ik gewoon blij dat we de drie punten hier hebben kunnen houden.”

“Je kan altijd verliezen, maar hoe dat zaterdag gebeurde was gewoon niet goed”, concludeert Van den Meiracker, verder terugblikkend op de wedstrijd van afgelopen weekend. “We hebben er met zijn allen even over gepraat en daarna hebben we er een punt achter gezet. We kregen gelukkig snel een kans op een revanche en hebben die dan ook met beide handen aangepakt.”

De derby tegen Rijnsburgse Boys zit nog vers in het geheugen, maar aanstaande zaterdag mag Quick Boys het weer opnemen tegen de andere rivaal, VV Katwijk. De overwinning op Jong Sparta kan dan ook gezien worden als een goede generale repetitie. “Elke wedstrijd die je wint, geeft je meer vertrouwen als team. We hebben thuis goede resultaten gehaald, dus dat voordeel hebben we ook. We zijn niet bang voor Katwijk, maar zij ook zeker niet voor ons.”

Bij zijn aankondiging stonden de sceptici vooraan in de rij, maar met vijf doelpunten in de eerste vier speelrondes laat Van den Meiracker zien dat hij nog steeds van waarde kan zijn. “Die kritische geluiden hoor ik overal voorafgaand aan het seizoen, maar volgens mij laat ik al jaren zien dat ze het mis hebben. Er gaat een jaar komen dat ze gelijk hebben, maar die stel ik nog even uit.”