Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | Sportlust ’46 grijpt in extremis de eerste periodetitel tegen ODIN’59

Na een spetterende apotheose in de laatste minuten van meerdere wedstrijden in de Derde Divisie is de eerste periodetitel uiteindelijk bij Sportlust ’46 terecht gekomen. Het kostte bloed, zweet en tranen tegen ODIN’59, maar het was uiteindelijk het team van Patrick Loenen dat op doelsaldo de beste cijfers kon overleggen.

Er was vooraf al heel veel gerekend. Niet alleen in Woerden, maar overal waar de periodetitel nog binnen gehaald kon worden. Dat was bij zowel Excelsior ’31, Sparta Nijkerk, als DVS ’33 het geval. En dan was er op de achtergrond nog het uitgespeelde  FC Lisse, dat zelf dus niets meer kon doen maar wel kon profiteren als de concurrentie zou falen.

Ook Sportlust-trainer Patrick Loenen had de situatie van de ranglijst nauwgezet in zich opgenomen. Maar voorlopig  wilde hij er voor de rust niet veel  over horen. Eerst moest zijn eigen team maar eens gaan voetballen en een voorsprong nemen. En dat bleek al lastig zat. Al vanaf het begin was duidelijk dat ODIN ’59 niet kwam om Sportlust ’46 de punten cadeau te doen, en terecht, maar het was ook niet gekomen voor een mooie wedstrijd. De formatie uit Heemskerk trok zich vanaf het begin massaal terug en kwam slechts incidenteel over de middenlijn om in de omschakeling iets te proberen.

Uit de wedstrijd geschopt

Sportlust ’46 trachtte met een vroege goal de druk weg te nemen, maar was te onzorgvuldig en gehaast om daar in te slagen. Het team noteerde twee kansjes in het eerste halve uur. De eerste kwam op naam van Christiaan van Hussen, die onvoldoende nauwkeurig richtte en de tweede was voor Mohammed Bendadi, die zijn poging gestopt zag door Joost Meendering. Even later mocht de thuisclub weer een tegenvaller noteren toen Mitchell van der Veer op het middenveld werd neergesabeld. De gele kaart was een flauwe afspiegeling voor de overtreding. Het was meteen exit Van der Veer. Toch kon de thuisclub kort daarop juichen. Centrumspits Mark van der Weijden draaide zich knap vrij en schoot raak in de benedenhoek: 1-0.

Onverwachte gelijkmaker

Sportlust probeerde meteen door te drukken naar een veilige marge maar zag de poging van Zakaria voor de 2-0 voorlangs gaan en kreeg het deksel op de neus toen Bas van Zoest zich vergaloppeerde op een lange pass vanuit het Heemskerker achterland. Van Zoest ging er onderdoor en de doorgelopen Ahmed Abdallah al Mahdi profiteerde dankbaar van de geboden ruimte: 1-1. Enigszins verdoofd zochten de gastheren de kleedkamer op om daar tot de verrassende conclusie te komen dat alle concurrenten op dat moment op een gelijkspel stonden waarmee FC Lisse op dat moment dus virtueel periodekampioen was.

Voor ODIN ’59 verliep de wedstrijd in feite perfect. Het team leunde zwaar achterover, kwam nauwelijks tot een aanvaardbare aanval maar had dus na 3 kwartier nog steeds een punt in handen.

Ongeval op A12

Eigenlijk had Mark van der Weijden kort na rust zijn team heel goed kunnen helpen. Hij kreeg dankzij een fraaie steekpass alle ruimte om Meendering het nakijken te geven, maar helaas, geen schijntrap, geen schijnbeweging, maar een zwakke trap op het lichaam van de doelman volgde. Ook in het derde kwart van de wedstrijd bezondigde Sportlust ’46 zich aan te snel willen afdrukken en te gehaast en onzorgvuldig opbouwen. Even goed kwam het tot kansen voor onder meer invaller Wessel Meiring, die met zijn schot bijna een ongeval op de A12 veroorzaakte, Zakaria die Meendering zag redden en Bendadi twee maal.

Belarbi direct goud waard

Halverwege de tweede helft bracht Loenen nog meer technisch aanvallend vermogen binnen de lijnen; Fouad Belardi – in de winterstop overgekomen van AFC – voor Van Zoest. Doelman Romero Antonioli mocht af en toe meevoetballen met zijn team, maar werd geen moment meer bedreigd door de voorwaartsen van ODIN ’59. Maar met dat alles was de stand tot tien minuten voor tijd nog altijd 1-1 en hadden de concurrenten uit Nijkerk  ondertussen een voorsprong genomen. Met nog wat verse krachten ging de thuisclub de eindfase in. Het leverde via Bendadi de 2-1 op, en weer moest er gerekend gaan worden. Sparta Nijkerk had de 3-1 op de borden bij Goes en dus moest in Woerden worden doorgezet voor een derde treffer. In het veld ging het er weer iets anders uit zien omdat ODIN ’59 niets aan een nederlaag had. Maar de equipe van Alex Geenaert kon niet meer tot goed opgezette aanvallen komen. Ondertussen kwam ook Excelsior ’31 in beeld voor de periodetitel door twee treffers te scoren bij DOVO. DVS ’33 had zich ondertussen afgemeld in het geweld door een achterstand bij Hoek. Sportlust moest en zou een derde treffer scoren. Op slag van tijd was het ook zover. Fouad Belarbi haalde verwoestend uit en schoot Sportlust ’46 naar de fel begeerde eerste periodetitel: 3-1.

Later deze zondag komt Topamateurvoetbal.com terug op het succes van Sportlust ’46 middels een analyse met trainer Patrick Loenen, de coach die vorige week nog in relatie tot deze wedstrijd een opvallende uitspraak deed op deze website.