Derde Divisie Zaterdag | FC Lisse pakt belangrijke punten in Zeeland

FC Lisse mag zich na de overwinning van zondag op G.O.E.S. (1-4) alleen lijstaanvoerder noemen van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg heeft nu drie punten meer dan Sportlust’46 en Sparta Nijkerk, maar het speelde wel één wedstrijd meer tot dusver.

De wedstrijd was pas vier minuten bezig toen er voor de eerste keer gejuich te horen was op het Zeeuwse sportpark. Francis Kabwe Manengela leverde de bal in bij de tegenstander en dat resulteerde even later in de 0-1 voorsprong voor FC Lisse, dit met als doelpuntenmaker Enzo Stroo. Een kwartier later leek de uitploeg op rozen te zitten toen Toon Zwetsloot er 0-2 van wist te maken. Drie minuten voor het einde van de eerste helft kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd toen Renzo Roemeratoe er 1-2 van wist te maken.

FC Lisse stelde in de 69ste minuut orde op zaken. Na een hoekschop van de thuisploeg wist FC Lisse een counter goed uit te voeren (1-3). Doelpuntenmaker was Ludcinio Marengo. De eindstand werd in de blessuretijd bepaald op 1-4 door een schot in de kruising van Jeffrey Klijbroek.