OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: FC Lisse kampioen, G.O.E.S. gedegradeerd na nederlaag bij DOVO

FC Lisse kan eindelijk feest gaan vieren want de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal is binnen. De club won met 3-1 van Staphorst waardoor de champagne ontkurkt kon worden. In de onderste regionen won DOVO thuis van G.O.E.S. (3-0) waardoor de Zeeuwse ploeg komend seizoen uit moet komen in de hoofdklasse. De strijd onderin zal door de overige uitslagen spannend blijven tot en met de laatste speeldag.

FC Lisse – Staphorst 3-1
De thuisploeg kwam na elf minuten spelen op voorsprong door een treffer van Toon Zwetsloot (1-0) en dat was het startsein voor een groot feest langs de lijn van het speelveld. In de 28ste minuut werd het echter even wat stiller in Lisse toen Stan Haanstra aan mocht leggen vanaf elf meter en het buitenkansje wist te benutten (1-1). Nog voor de pauze was het Enzo Stroo die de 2-1 aan liet tekenen waardoor de Lissenaren met een goed gevoel de kleedkamer op mochten zoeken. In de 66ste minuut werd het duel beslist toen Toon Zwetsloot de 3-1 op het scorebord wist te zetten. Dit bleek de laatste treffer van de middag te zijn waardoor FC Lisse even later de titel kon gaan vieren. Van het duel is zondagochtend een uitgebreid verslag te lezen op de website van www.topamateurvoetbal.com

Sparta Nijkerk – VVOG 3-2
De Spartanen wisten dat men in ieder geval zelf de drie punten moest pakken om nog een kleine kans te maken op de titel, daar tegenover stond echter een tegenstander die ook geen genoegen zou nemen met iets minder dan de drie punten. De ploeg uit Harderwijk kende een fraaie start in Nijkerk. In de zeventiende minuut opende Job Hoogedoorn de score in het voordeel van VVOG (0-1) en vijf minuten later stond het ook al 0-2. Een goed genomen hoekschop resulteerde even later in een treffer van Bruce Lücke met het hoofd. In de 65ste minuut kwam de spanning weer terug in de wedstrijd toen Maurice de Ruiter de 1-2 binnen wist te frommelen, vijf minuten later was hij weer trefzeker (2-2). Tot overmaat van ‘ramp’ voor VVOG wist Sparta Nijkerk nogmaals het net van de tegenstander te vinden waardoor men alsnog met lege handen stond. Max Leeflang bezorgde de thuisploeg de drie punten (3-2).

DVS’33 – Barendrecht 4-1
De thuisploeg kwam na twee minuten spelen al op voorsprong door Ali Akla waarbij de doelman van Barendrecht niet geheel vrijuit ging (1-0). Nog voor de pauze wist DVS’33 het verschil al duidelijk te maken, de rust werd bereikt met een voorsprong van drie doelpunten, de tweede en derde treffer voor de ploeg uit Ermelo kwamen op naam van Roemeon en Nijland (3-0). In de 51ste minuut bepaalde Quincy Veenhof vanuit een vrije trap de stand op 4-0. De spreekwoordelijke eretreffer voor Barendrecht kwam op naam van Bakour (4-1).

DOVO – G.O.E.S. 3-0
In Veenendaal kon er al snel een klein feestje gevierd worden toen Lulinho Martins na vier minuten spelen al de 1-0 aan liet tekenen. DOVO liep vervolgens uit naar 3-0 door Nick Hak en wederom Martins waardoor het nu directe handhaving alsnog in eigen hand heeft. G.O.E.S. weet na de nederlaag zeker dat het komend seizoen moet acteren in de hoofdklasse. Zondag verschijnt een uitgebreid verslag van het duel op de website van Topamateurvoetbal.com

ODIN’59 – Harkemase Boys 3-3
De ploeg uit Friesland stond na 33 minuten spelen op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Jan Jelle de Graaf en Tapmahoe Sopacua. Nog voor de pauze deed ODIN’59 wat terug, Ahmed al Mahdi passeerde met een afstandsschot van een meter of 20 doelman Jansema (1-2). De tweede helft was pas vier minuten oud toen Berwout Beimers de 1-3 produceerde. ODIN’59 hield toch één punt over aan het duel door doelpunten van Ahmed al Mahdi en Thom de Vries (3-3).

Hoek – VVSB 2-0
De thuisploeg pakte zaterdag de drie punten tegen degradatiekandidaat VVSB. Dit door doelpunten van Ruben de Jager en Steve Schalkwijk (2-0). Door deze zege blijft Hoek kansrijk voor een plaats in de nacompetitie en moet VVSB in de laatste wedstrijd vol aan de bak om de promotie/degradatie wedstrijden te kunnen ontlopen.

SteDoCo – Ajax 1-1
De Amsterdammers hielden slechts één punt over aan de uitwedstrijd tegen SteDoCo waardoor niet meer in eigen hand heeft of er directe degradatie zal volgen. Ajax staat nu zeventiende met één punt achterstand op VVOG en drie op ODIN’59. SteDoCo kwam op voorsprong door Olivier Pilon en Jip Bartels zorgde vanaf de elfmeterstip voor de 1-1.

ACV Assen – Excelsior’31 0-2
De ploeg uit Rijssen wist eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. Excelsior’31 was in Assen te sterk voor ACV door doelpunten van Werkhoven en Groothuis (0-2).

Ter Leede – Sportlust’46 0-5
De nummer drie op de ranglijst haalde in Sassenheim keihard uit tegen Ter Leede. Vier van de vijf doelpunten van Sportlust’46 kwamen op naam van Mark van der Weijden. De vijfde treffer van de winnende formatie werd gemaakt door Saber El Ghanjaoui.