Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | Hoofdklasse zaterdag: SV Urk kampioen en FC Rijnvogels één zege verwijderd van de titel

In de hoofdklasse B wist Urk beslag te leggen op de titel na een zege in eigen huis op Berkum (2-1). In de hoofdklasse B won FC Rijnvogels de uitwedstrijd tegen concurrent ARC (2-3) waardoor het bij winst volgende week ook de champagne mag ontkurken.

Urk kwam zaterdag op het eigen sportcomplex eerst met 0-1 achter door een doelpunt van Strijker, dit in het voordeel van Berkum. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was Hessel Snoek de maker van de 1-1 en even later was een eigen doelpunt van Berkum goed voor de zege van Urk (2-1). Door de resultaten op de andere velden mocht Urk zich nu al definitief kampioen noemen van de hoofdklasse en komt het komend seizoen uit in de Derde Divisie.


FC Rijnvogels deed zaterdag uitstekende zaken in de strijd om de titel in de hoofdklasse A. Het won de topper van ARC (2-3) waardoor men komende speelronde in eigen huis tegen Zwaluwen de titel op kan eisen. Een overwinning van de Vogels zal betekenen dat de schaal uitgereikt kan worden aan de Katwijkse vereniging.

In de onderste regionen ging Scherpenzeel onderuit tegen het al gedegradeerde Rijsoord (2-1) en verloor DUNO van SC Feyenoord (3-0). Concurrenten Spijkenisse en DHSC wonnen wel de wedstrijden van respectievelijk Poortugaal (3-1) en Jodan Boys (1-0). Waardoor DUNO en Scherpenzeel nu beiden drie punten achterstand hebben op de concurrentie. De beslissing wie er nacompetitie moet spelen zal dus pas in de laatste ronde beslist worden.

Uitslagen:

Hoofdklasse A:
Spijkenisse – Poortugaal 3-1
Capelle – Achilles’29 2-1
SC Feyenoord – DUNO 3-0
ARC – FC Rijnvogels 2-3
Rijsoord – Scherpenzeel 2-1
Smitshoek – FC ‘s-Gravenzande 1-2
Zwaluwen – Achilles Veen 2-2
DHSC – Jodan Boys 1-0

Hoofdklasse B:
DETO – ONS Sneek 2-1
Urk – Berkum 2-1
Flevo Boys – SC Genemuiden 2-1
SDC Putten – Volendam 0-0
AZSV – HZVV 0-2
Buitenpost – Eemdijk 2-2
ASV De Dijk – AVV Swift 1-0
Noordscheschut – NSC Nijkerk 0-2