OVERZICHT VIERDE DIVISIE ZATERDAG | Poortugaal verrast Kloetinge, Eemdijk wint topper van DHSC en loopt verder uit

Kloetinge liep zaterdag tegen zijn eerste nederlaag aan van het seizoen, de uitwedstrijd tegen Poortugaal werd met 1-0 verloren. In Divisie B wist Eemdijk met fraaie cijfers af te rekenen met DHSC (0-4) waardoor het nog verder uitloopt in de strijd om de titel.

Poortugaal won de thuiswedstrijd tegen Kloetinge door een doelpunt van Gerwin Lake in de slotminuten (1-0). De nederlaag werd voor Kloetinge nog vervelender doordat concurrent Smitshoek met 0-1 wist te winnen bij GOES. De voorsprong van Kloetinge werd hierdoor teruggebracht tot één punt op het al genoemde Smitshoek.

Eemdijk moest naar Utrecht om te gaan spelen tegen DHSC. Na de eerste vijfenveertig minuten wist geen van beiden verenigingen het net van de tegenstander te vinden. In de 55ste minuut was het Eemdijk dat aan de leiding kwam in Utrecht. Op aangeven van Argjend Selimi kwam de bal bij Franslyn Nsingi die de doelman van DHSC wist te passeren (0-1). Vervolgens liep Eemdijk uit naar 0-4 door doelpunten van Yannick Bouw, Argjend Selimi en Jeffrey van den Dikkenberg. Eemdijk staat nu acht punten voor op de nummer twee SC Genemuiden.