Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Rijnsburgse Boys zet ongeslagen reeks vrolijk voort

Om een goede eindrangschikking te bemachtigen in de Jack’s League heb je een goede serie nodig hoor je de kenners vaak zeggen. Een advies wat ze in Rijnsburg ter harte hebben genomen. In een reeks van negen duels vanaf oktober werd er niet meer verloren. Zes overwinningen en twee puntendelingen werden zaterdag aangevuld met wederom een driepunter. Ditmaal thuis tegen Jong Volendam.

Zo makkelijk als het Katwijk in de openingswedstrijd dit seizoen tegen de mannen (jongens eigenlijk) uit Volendam verging, was het op de Middelmors niet. Toch was de goal van Delano Asante vlak na de rust voldoende voor de overwinning: 1-0. Groots was de wedstrijd zeker niet, maar na afloop niemand bij de Uien die daarom maalde.

Rijnsburg wacht Jong Volendam op eigen helft op

Behalve verdediger Rob Overvliet beschikte trainer Henk Wisman over een volledige selectie. Dit hield in dat Nino Klaver en Rob Zandbergen weer terug in de basis verschenen. Net als bij alle voorgaande tegenstanders koos de thuisploeg ook tegen de beloftes van Volendam om op eigen helft af te wachten. In de beginfase leek dit beter te werken dan vorige week tegen Spakenburg. Eigenlijk deed Jong Volendam het minder goed zou je kunnen zeggen.

In de eerste tien minuten kwamen de Rijnsburgers er twee keer goed door. Asante werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel en kreeg als extraatje nog een trap op de enkels. Niet veel later was ook Furhgill Zeldenrust op rechts de Volendamse defensie voorbij. Een tackle op het laatste moment leverde geen strafschop op, slechts een corner. Uit deze corner kon Bram Ros nog een doelpoging wagen, maar zijn geblokte inzet ging net over de goal.

Twee goals afgekeurd

Na verloop van tijd probeerde ook Jong Volendam in de omschakeling gevaarlijk te worden. De zeer jonge ploeg van Kiki Musampa heeft daar ook de spelers voor. Echte kansen leverde dit niet op. Spits Quincy Hoeve kwam in botsing met doelman Wesley Zonneveld nog enigszins dicht bij een openingsgoal. Rijnsburg scoorde weliswaar twee keer, maar daaraan ging een vlag- dan wel fluitsignaal vooraf. Geen gejuich en andere feestelijkheden dus. Voor de rust zag Henk Wisman zijn verdediger Zandbergen nog wel geblesseerd uitvallen. Een scheurtje in de hamstring haalt voorlopig een streep door het seizoen van de enige echte Ui in het elftal.

De enige goal van de middag viel in de eerste minuut van de tweede helft. Terwijl menig toeschouwer nog bezig was zijn zitplaats te zoeken, klonk de muziek al door de speakers. Op aangeven van Dani van der Moot rondde vanaf links Asante koelbloedig af: 1-0. De wedstrijd zakte na de goal wat verder weg en kon het predicaat “gezapig” meekrijgen. Met een halfuur te gaan, kwam Jong Volendam nog dichtbij de gelijkmaker. Ezechiel Fiemawhle kon in de vijf meter maar ternauwernood door twee Rijnsburgse verdedigers worden afgestopt.

Rijnsburgse zege niet in gevaar

Daarna kabbelde de wedstrijd voort. Weinig hoogtepunten, veel wissels. Echt gevaarlijk kon Jong Volendam niet meer worden en de Rijnsburgers haalden ook het voet wat van het gaspedaal. Toch was de marge van één onvoldoende om achterover te gaan leunen. Voor de derde keer werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Invaller Jeffrey Jongeneelen mikte net over, maar de grootste kans op de 2-0 was voor Zeldenrust. De aanvaller die de laatste duels zo makkelijk het doel weet te vinden, faalde ditmaal. Toch kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar en was er na de ruim negentig minuten geen euforie maar wel tevredenheid waar te nemen op De Middelmors.