TWEEDE DIVISIE | HHC wint van Spakenburg, Jong Sparta en Excelsior Maasluis in evenwicht

In de top van de Tweede Divisie blijft HHC Hardenberg goed meedoen. De ploeg van Pascal Diender won op de eigen Boshoek van Spakenburg. Excelsior Maassluis leek een kansloze middag tegemoet te gaan tegen Jong Sparta, maar slaagde er in de tweede helft nog bijna in om een volledige comeback te bewerkstelligen.

De eerste helft tussen HHC Hardenberg en Spakenburg leek de boeken in te gaan als eentje zonder al te veel spektakel, maar daar dacht HHC-er Jurjan Mannes anders over. Vijf minuten voor rust nam hij de bal, na een afgeslagen corner, in één keer vol op de slof. Een zeer fraaie goal, en een 1-0 ruststand voor de Hardenbergers.

In de tweede helft had HHC een duidelijk overwicht, en leek het wachten op de 2-0. Omdat die lang uitbleef, bleef het spannend tot de blessuretijd. Pas toen maakte Rob van der Leij aan alle onzekerheid een einde. Een weinig verheffend duel van beide ploegen, maar HHC blijft door de zege goed meedoen in de kop van de Tweede Divisie.

Excelsior Maassluis ging vorige week na een zwakke tweede helft onderuit tegen OFC en trok die lijn in de eerste helft tegen Jong Sparta door. Pieter Langedijk zette de Tricolores met een rake vrije trap nog wel op een 0-1-voorsprong, maar bij rust stond het al 3-1 voor de Jonge Kasteelheren. De doelpunten kwamen van Jerrel Hak, Mehmet Yüksel en David Garden, die alle drie alle ruimte kregen van de Maassluizer verdedigers.

In de tweede helft tapte de ploeg van Dogan Corneille uit het zo bekende andere vaatje. Eerst was het Gabri Urbanus die vier minuten na rust de 3-2 binnenkopte uit een vrije trap, na ruim een uur was het opnieuw Langedijk die met zijn tweede van de middag het evenwicht weer volledig herstelde. Hoewel Excelsior Maasluis de betere ploeg was en nog een aantal grote kansen kreeg, slaagde het er niet in de comeback helemaal compleet te maken. Eindstand: 3-3.

Van Katwijk – FC Lisse, IJsselmeervogels – Scheveningen, Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam en De Treffers – Quick Boys verschijnen zondag uitgebreide wedstrijdverslagen op onze site.