OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | GVVV verslaat FC Rijnvogels, ACV en Sportlust’46 blijven in het spoor van de koploper

GVVV blijft lijstaanvoerder in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg won de uitwedstrijd van FC Rijnvogels met 2-3. De directe concurrenten ACV en Sportlust’46 wisten ook de drie punten te pakken tegen respectievelijk VVOG (4-0) en Harkemase Boys (1-2). DVS’33 liet punten liggen tegen hekkensluiter Excelsior’31 (1-1) waardoor DOVO steeg naar plaats vier na de zege op ASWH (2-0).

FC Rijnvogels – GVVV 2-3
De gasten kwamen na 23 minuten spelen aan de leiding door een doelpunt van Byron Burgering (0-1). Nog voor de pauze wist de thuisploeg orde op zaken te stellen door het doelpunt van Van Leeuwen die de bal van dichtbij binnen kon schieten (1-1). In de tweede helft liep GVVV uit naar een 1-3 voorsprong door twee treffers van Ilias Latif. Het slotakkoord was voor Van Montfoort die de eindstand van 2-3 op het scorebord wist te zetten.

ACV Assen – VVOG 4-0
In de negende minuut opende Boy Spijkerman de score in het voordeel van ACV, dit op aangeven van Gijs Jasper (1-0). Vervolgens wist de ploeg uit Assen de voorsprong te vergroten naar 4-0. Deze doelpunten kwamen op naam van Justin Mulder, Pascal Huser (assist Aleksandar Jankovic) en Arjen Hagenauw (assist Tapmahoe Sopacua).

Harkemase Boys – Sportlust’46 1-2
De ploeg uit Woerden kwam net voor de pauze op voorsprong door een doelpunt van Floris Mulder (0-1). Vroeg in de tweede helft, minuut 48, was het al weer raak voor Sportlust’46. Nu was het Wessel Meiring die het net van de tegenstander wist te vinden (0-2). In de blessuretijd scoorde Harkemase Boys nog wel via Joris Adams, maar verder dan 1-2 kwam men niet.

DOVO – ASWH 2-0
De ploeg uit Veenendaal speelde vanaf de veertigste minuut met een man meer nadat de scheidsrechter voor de tweede keer geel had gegeven aan Edon Fetahi. DOVO wist pas in de slotfase van de wedstrijd toe te slaan, doelpunten van Guido van Dijk en Marlon Versteeg betekende een 2-0 overwinning. Van het duel is zondagochtend een uitgebreid verslag te lezen op de website van Topamateurvoetbal.com

DVS’33 – Excelsior’31 1-1
Hekkensluiter Excelsior’31 wist verrassend één punt te pakken in Ermelo tegen DVS’33. De thuisspelende vereniging kwam na zeven minuten al op voorsprong door Lars Miedema (1-0), maar in de 83ste minuut bepaalde De Jong de eindstand op 1-1.

RKAV Volendam – Sparta Nijkerk 2-2
Nog net binnen het half uur kwamen de Spartanen aan de leiding in Volendam door Roy Bakkenes (0-1). Nog voor de pauze was het Kras die vanaf de elfmeterstip de 1-1 binnen wist te werken. Direct na rust was het Tol die de 2-1 op het bord liet zetten, maar Sparta Nijkerk pakte alsnog een punt door een treffer in de blessuretijd van Fransberg (2-2).

Staphorst – SteDoCo 1-0
1-0 Jurian van den Brink

Barendrecht – Ter Leede 0-0

URK – Hoek 4-3
0-1 Schalkwijk