Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Topper tussen FC Lisse en Sparta Nijkerk, concurrenten liggen op de loer

Alle ogen van de volgers van de Derde Divisie in het zaterdagvoetbal zijn in de komende speelronde gericht op de topper tussen FC Lisse en Sparta Nijkerk. Zet de ploeg uit de Bollenstreek een grote stap in de richting van de titel of kunnen de Spartanen de spanning weer helemaal terugbrengen ? Sportlust’46 en Excelsior’31, de nummers drie en vier strijden om de felbegeerde drie punten tegen respectievelijk VVOG en Ter Leede.

In de sportwereld spreekt men wel eens over een zes punten wedstrijd en die omschrijving past bij de topper van deze speelronde tussen de nummer één FC Lisse en de nummer twee Sparta Nijkerk. De lijstaanvoerder heeft een voorsprong van vier punten weten te pakken op de Spartanen en bij een overwinning lijkt de ploeg uit Nijkerk zich toch echt te moeten gaan richten op de nacompetitie. De achterstand die het dan zou hebben (7 punten) lijkt met dan nog zes wedstrijden te gaan waarschijnlijk iets te veel van het goede te zijn. Bij een nederlaag krijgt tevens Sportlust’46 de kans om, indien men wint van VVOG, van plaats te wisselen met Sparta Nijkerk en kan Excelsior’31 op gelijke hoogte komen. Bij een zege van de Spartanen gaan we op weg naar een fantastische ontknoping van de Derde Divisie met dus meerdere kandidaten voor de titel, de belangen zijn dus groot in Lisse.

Op 26 februari van dit jaar stonden Sparta Nijkerk en FC Lisse ook al tegenover elkaar en toen ging de thuisploeg er met de drie punten vandoor (2-1). Mike Ahrens en Roy Bakkenes waren verantwoordelijk voor de doelpunten van de winnende formatie en Joris van der Putten scoorde voor Lisse. In de laatste vier wedstrijden werd het puntenverschil tussen de twee topploegen groter, FC Lisse haalde acht punten en Sparta slechts twee.

Na een matige serie lijkt Sportlust’46 op tijd in vorm te zijn om volop de strijd aan te kunnen gaan voor promotie naar de Tweede Divisie. De ploeg pakte de eerste periodetitel en kende daarna een beduidend minder goede serie. De laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten met als enigszins verrassend de zege in Nijkerk op concurrent Sparta (0-1). Het team moet nu afrekenen met VVOG dat zich in de laatste weken ook van zijn beste kant liet zien. Van een gedoodverfde degradatiekandidaat wist men zich op te werken naar de veertiende plaats. De dreiging van promotie/degradatie wedstrijden spelen ligt nog altijd op de loer maar de voorsprong op nummer 17 (directe degradatie) is zeven punten. Voor de twee ploegen staat er dus voldoende op het spel, een overwinning is voor Sportlust’46 noodzakelijk waarbij VVOG misschien stiekem al wel tevreden zal zijn met één punt.

WOERDEN, NETHERLANDS – FEBRUARY 12: players of Sportlust 46 celebrate the goal during the Dutch Derde Divisie match between Sportlust 46 and ODIN 59 at Sportpark Cromwijck on February 12, 2022 in Woerden, NETHERLANDS (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

Excelsior’31 boekte zaterdag een fraaie zege op DVS’33 (3-1) en staat op een mooie vierde plaats. Tegenstander Ter Leede moet nog steeds een beetje naar beneden kijken. Na drie nederlagen op rij is het nu terug te vinden op de twaalfde plaats met vier punten voorsprong op de nummer vijftien VVSB. De eerdere confrontatie tussen de twee ploegen vond plaats op 21 augustus 2021, de eerste speelronde van het seizoen. De ploeg uit Rijssen won toen met 3-1. Nu maanden later staat Excelsior’31 drie punten achter de nummer 2 Sparta Nijkerk en mag men zich nog titelkandidaat noemen. Een overwinning is wat dat betreft van levensbelang en met de voor de ploeg gunstige uitslagen elders zou het zo maar eens waarheid kunnen worden dat men mee kan strijden tot aan het einde van de competitie om de felbegeerde eerste plaats.

Rijssen, NETHERLANDS – APRIL 23: Niels leemhuis of Excelsior’31, Ali Akla of DVS’33 Ermelo during the Dutch Third Divisie match between Excelsior’31 and DVS’33 Ermelo at Sportpark De Koerbelt on April 23, 2022 in Rijssen, Netherlands (Photo by Theo Aalten)

Vrijdagavond werd door G.O.E.S. en Hoek al een begin gemaakt met speelronde 28. De uitspelende ploeg won met 0-1 door een doelpunt in de slotfase van Jahrdell Constansia. Waardoor de degradatiezorgen steeds een beter groter worden voor G.O.E.S. De achterstand op nummer zestien Ajax is nu al vijf punten en de Amsterdammers mogen deze middag nog aantreden tegen ACV Assen. Kijkend naar de recente resultaten is dat zeker geen eenvoudige opgave voor de thuisploeg. De ploeg uit Assen lijkt op weg naar een rustig einde van de competitie. De afstand op nummer vijftien is acht punten en de top van de ranglijst is ook al even uit zicht.

HOEK, NETHERLANDS – FEBRUARY 19: VV Hoek celebrates the second goal with the fans during the Dutch Third Division match between HSV HOEK and VV GOES at Sportpart Denoek on February 19, 2022 in HOEK, Netherlands (Photo by Peter van der Klooster/Orange Pictures)

Hekkensluiter DOVO krijgt ODIN’59 op bezoek, de ploeg die recent gelijk wist te spelen tegen FC Lisse en Sparta Nijkerk. VVSB moet naar Barendrecht , Harkemase Boys reist af naar Ermelo om aan te treden tegen DVS’33 en Staphorst ontvangt SteDoCo.