OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG : FC Lisse slaat keihard toe in slotfase tegen Sparta Nijkerk, Sportlust’46 wint en is tweede

Sparta Nijkerk leek hard op weg naar een overwinning in de topper tegen FC Lisse toen het na 85 minuten spelen op voorsprong kwam. Op het moment dat er door de arbiter gefloten werd voor het einde stond er 4-2 op het scorebord in het voordeel van FC Lisse. Sportlust’46 won eenvoudig van VVOG (4-0) waardoor het Sparta Nijkerk wist te passeren op de ranglijst.

FC Lisse – Sparta Nijkerk 4-2
Net voor de pauze kwamen de Spartanen aan de leiding in Lisse. Na een hoekschop ontstond er een scrimmage voor het doel van Lisse en Bryan Burgerhout wist de bal in het doel te deponeren (0-1). Het duurde tot de 73ste minuut voordat de thuisploeg naast de tegenstander wist te komen. Een vrije trap van Noordhoff viel binnen in de verre hoek (1-1). Vijf minuten voor tijd was er gejuich te horen aan de zijde van de Spartanen nadat Justin van Groen de 1-2 binnen wist te koppen. Sparta Nijkerk gaf echter de wedstrijd alsnog uit handen. FC Lisse wist nog drie! keer te scoren in het verdere verloop van het duel. De gelijkmaker kwam op naam van Perez Stoof (2-2) de beslissende werden gemaakt door Enzo Stroo (4-2). Door de zege lijkt Sparta Nijkerk af te haken voor de titel aangezien het nu zeven punten achterstand heeft op de koploper FC Lisse.

Sportlust’46 – VVOG 4-0
Binnen het half uur stond de eindstand al op het scorebord in Woerden. Mark van der Weijden was verantwoordelijk voor een onvervalste hattrick door de eerste drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Mo Bendadi wist de vierde treffer op het scorebord te zetten. Een uitgebreid verslag van dit duel is zondagochtend te lezen op de website van Topamateurvoetbal.com

Ter Leede – Excelsior’31 2-1
De thuisploeg wist na 36 minuten spelen aan de leiding te komen door een doelpunt van Hoekstra (1-0). Twintig minuten voor tijd maakte Noah Marti de 2-0. Excelsior’31 kwam zeven minuten voor het einde van de wedstrijd nog wel terug tot 2-1 vanaf de elfmeterstip door Ezafzafi, maar verder dan dat kwam het niet. Door de nederlaag kan de ploeg uit Rijssen de strijd om de titel vergeten, met nog zes wedstrijden te gaan is het verschil nu tien punten.

DOVO – ODIN’59 2-1
De ploeg uit Veenendaal deed uitstekende zaken in de strijd om directe degradatie te voorkomen. Het zag er tegen ODIN’59 in eerste instantie echter niet al te rooskleurig uit toen Stef Halbersma in de negentiende minuut de 0-1 liet noteren. In de 68ste minuut maakte Guido van Dijk echter de 1-1 en vijf minuten voor tijd bepaalde Lulinho Martins de eindstand op 2-1 in het voordeel van de roodhemden.

Ajax – ACV Assen 0-2

De Amsterdammers stonden na negentig minuten voetbal met lege handen en dat had alles te maken met de furieuze start van ACV in de tweede helft. De ploeg uit Assen wist binnen vier minuten na de pauze het verschil te maken door doelpunten van Spijkerman en Jasper (0-2).

DVS’33 – Harkemase Boys 1-0
Grote man aan de zijde van de winnende ploeg was Quincy Veenhof. Hij was in de 55ste minuut verantwoordelijk voor de beslissende treffer in het voordeel van DVS’33 (1-0).

Barendrecht – VVSB 6-0
Een half dozijn doelpunten kregen de toeschouwers te zien bij het duel van Barendrecht tegen VVSB. De treffers van de thuisploeg kwamen op naam van: Max van Dijk, Niels Vorthoren, Bart Deprez (3x) en Stanley Husen.

Staphorst – SteDoCo 2-0
De thuisploeg mocht weer drie punten bijschrijven aan het totaal. De twee doelpunten voor Staphorst werden gemaakt door Stan Haanstra (2-0).