TWEEDE DIVISIE | AFC laat dure punten liggen na bizar slot, TEC wint voor tweede keer op rij

In de Tweede Divisie heeft zowel TEC als OFC één of meer punten gepakt in de strijd tegen degradatie. OFC deed dat in een spectaculaire
slotfase tegen koploper AFC (3-3), TEC won van Noordwijk. In Haarlem wist Koninklijke HFC drie punten te pakken tegen Kozakken Boys.

Koploper AFC is op eigen veld in het duel met OFC tegen duur puntenverlies aangelopen. De Amsterdammers kwamen niet verder dan 3-3. Na een klein uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Benno Nihom, op dat moment stond er een 2-0 stand op het bord door twee doelpunten van Joel Tillema. OFC deed twintig minuten voor tijd iets terug via Niels Butter, maar toen Noa Benninga vijf minuten voor tijd namens AFC de marge weer op twee bracht, leek niets een nieuwe driepunter voor de koploper nog in de weg te staan.

Dat was echter buiten de veerkracht van OFC gerekend. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde Joël Donald er voor dat het toch weer spannend werd op Goed Genoeg. Zes minuten in de extra tijd was het Butter die met zijn tweede van de middag de sensatie compleet maakte, en bovendien OFC het vierde punt in twee duels schonk.

Niet alleen OFC, maar ook TEC begint punten te vergaren in de degradatiestrijd. Op de eigen Lok boekte TEC tegen Noordwijk de tweede zege op rij en pas de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Waar Noordwijk, zeker voor rust, de bovenliggende ploeg was, ging TEC met een 1-0-voorsprong de kleedkamer in. Bo van Essen was de maker van de goal, met een mooie rol voor debutant Quentin van Veenendaal die de assist gaf.

Na de pauze ging Noordwijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Opnieuw was het Van Essen, die liet zien waarom Kozakken Boys deze week bekendmaakte met de aanvaller in zee te gaan.

Kozakken Boys heeft de stunt op eigen veld tegen Katwijk geen vervolg
kunnen geven. In Haarlem was Koninklijke HFC een maatje te groot; 3-1.
De ploeg van Gert Jan Tamerus zette in de openingsfase vol druk, iets
dat binnen een kwartier al twee doelpunten opleverde. Zakaria Eddahchouri
zorgde na vier minuten spelen voor de 1-0, een eigen doelpunt van Sven
van Ingen betekende tien minuten daarna een verdubbeling van de marge.

In de tweede helft kwam Kozakken Boys beter uit de kleedkamer, en bracht het na twee minuten spelen de stand terug tot 2-1 door een rake penalty van Lowie van Zundert. Na ruim een uur spelen, juist in een fase dat de bezoekers op jacht waren naar de gelijkmaker, sloeg HFC opnieuw toe en gooide daarmee het duel in het slot. Ditmaal werd Sietse Brandsma als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier genoteerd.

Van Katwijk – FC Lisse, IJsselmeervogels – Scheveningen, Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam en De Treffers – Quick Boys verschijnen zondag uitgebreide wedstrijdverslagen op onze site.