Tweede Divisie | Alle beslissingen zijn gevallen na speelronde 33

Zaterdagmiddag zijn ook de laatste beslissingen in de tweede divisie gevallen. IJsselmeervogels won thuis van GVVV en speelde zichzelf daarmee veilig. Kozakken Boys wist dat het moest winnen op bezoek bij Scheveningen om nog een kans te maken de nacompetitie te ontlopen, maar de Werkendammers gingen met 2-1 onderuit.

GVVV was in de openingsfase van het duel met IJsselmeervogels de betere, maar uit het niets kwam de thuisploeg na zo’n 25 minuten spelen toch op voorsprong door een doelpunt van Bradley Martis. Na de goal had IJsselmeervogels gedurende het restant van de eerste helft
het overwicht, maar na de pauze trok GVVV het initiatief weer wat meer naar zich toe. De gelijkmaker bleef echter uit, en zo’n 7 minuten voor tijd was het Ilias Boudouni die de Spakenburgers meer lucht gaf met de 2-0. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte
Bradley Martis, met zijn tweede van de middag, aan alle spanning een einde: 3-0.

Kozakken Boys weet dus nu dat het veroordeeld is tot het spelen van de nacompetitie. De Werkendammers kwamen op bezoek bij Scheveningen niet tot winst: 2-1. In een redelijk gelijkopgaand duel stond er wel lange tijd een voorsprong voor de uitploeg op het scorebord, Thomas Marijnissen tekende na een klein kwartier spelen voor de 0-1. Pas vlak voor tijd was het Lex Immers die de 1-1 op het bord zette. Dat leek de
eindstand te worden, maar in de extra tijd stond Immers nogmaals op de goede plek, waardoor Scheveningen er alsnog met de drie punten vandoor ging.

De Treffers mocht zich voor aanvang van speelronde 33 al redelijk veilig wanen, maar is dat nu officieel. De Groesbeekers beloonden een goede eerste helft tegen HHC Hardenberg met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Brian Campman. Matías Jones bracht na ruim een uur spelen de bordjes weer in evenwicht: 1-1.

Quick Boys-Jong Volendam ging nergens meer om, maar het was wel de vraag hoe de Katwijkers zich zouden houden na het beroerde optreden tegen Kozakken Boys. Quick Boys kwam zaterdag op het eigen sportpark wel beter voor de dag, maar wist niet te winnen. Bij rust stond het nog wel gelijk door doelpunten in de beginfase van Jordi Blom en Youssef El Kachati, maar na een rode kaart voor Sem van Duijn liepen de beloften uit Volendam in de tweede helft weg naar 1-3.

Koninklijke HFC-Katwijk stond een aantal maanden geleden nog groot omcirkeld in de agenda’s van de top amateurvoetbal liefhebbers, maar omdat Katwijk al kampioen is ging de wedstrijd in haarlem zaterdagmiddag slechts om des keizers baard. Dat weerhield HFC er niet van de kampioen een flink pak slaag te geven: 4-1. In de negende minuut was het al raak aan de Spanjaardslaan en nam “de Koninklijke” de de leiding via Jim Hulleman. Katwijk kwam voor rust nog wel op gelijke
hoogte door een doelpunt van Ahmet El Azzouti, maar gaf de wedstrijd na de pauze volledig uit handen. Wessel Boer, Mehmet Yüksel en Jacob Noordmans zorgden voor een eclatante 4-1 zege voor HFC.

ASWH is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Noordwijk was op sportpark Schildman een flinke maat te groot voor de degradant. Stef van der Zalm opende het bal na 21 minuten spelen namens de gasten, maar 2 minuten later stond het alweer 1-1 door een goal van Jay Brand. Vlak voor de thee was Van der Zalm opnieuw trefzeker waardoor Noordwijk met een
voorsprong de kleedkamer opzocht. Na de pauze liepen de bezoekers uit naar 1-5 door twee doelpunten van Nick van Staveren en het slotakkoord van Sem van Oosten.

Spakenburg blameerde zich tegen Excelsior Maassluis door in het laatste kwartier van de eerste helft de wedstrijd volledig weg te geven. Bij rust stond het al 3-0 voor een goedspelende thuisploeg. Giovanni da Fonseca opende na zo’n halfuur de score, waarna Vincent van den Berg niet veel later zorgde voor de 2-0. Een mooi moment voor de routinier, die zaterdagmiddag zijn laatste thuiswedstrijd op Dijkpolder speelde. Ook de 3-0 viel nog vlak voor rust, een vrije trap
werd prachtig binnengeschoten door Omar Ouali. In de tweede helft bleef de teller uiteindelijk steken op één doelpunt: Gabri Urbanus kopte vlak na rust een corner binnen. Een ruime zege dus voor de Tricolores, die nog met gemak hoger had kunnen uitvallen.

TEC en AFC vermaakten met name voor rust het aanwezige publiek in Tiel met doelpunten. Nadat Joël Tillema een penalty voor AFC had gemist scoorde Bo van Essen even daarna tweemaal voor TEC. Raily Ignacio deed voor rust nog iets terug voor AFC, dat uiteindelijk nog een punt zou overhouden. In de slotfase maakte Kenny Teijsse de 2-2.

Rijnsburgse Boys kwam terug van een achterstand en won op eigen veld met 2-1 van Jong Sparta. Marcus Scholten opende al in de vierde minuut de score voor de jonge Kasteelheren, die de voorsprong na 45 minuten ook meenamen naar de kleedkamer. Na rust zorgde Dani van der Moot al snel voor de 1-1 waarna de thuisploeg een aantal goede kansen kreeg om op voorsprong te komen. Dit gebeurde uiteindelijk vlak voor tijd, toen Rob Zandbergen 2-1 maakte.