Nacompetitie | Tweede Divisie/Derde Divisie: Kozakken boys en GVVV spelen finale om lijfsbehoud

In de finale om één plek in de Tweede Divisie treffen Kozakken boys en GVVV elkaar. Beide tweede divisionisten rekenden zaterdagmiddag af met hun opponent uit de Derde Divisie en mogen zich opmaken voor een ultieme seizoensontknoping. Kozakken boys won na het 1-1 gelijkspel van woensdag met 2-1 van DVS’33 en GVVV was opnieuw een maatje te groot voor HSC’21.

Kozakken Boys – DVS’33
DVS’33 was in grote delen van de eerste helft de baas op het veld van Kozakken Boys. De 1-0 voor de thuisploeg, na ruim een halfuur, kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Frenk Keukens tikte een voorzet van thomas Marijnissen binnen: 1-0. aan het begin van de tweede helft waren er opnieuw grote kansen voor de Ermeloërs, ditmaal viel de gelijkmaker wel: een afstandsknal van Quincy Veenhof ging 8 minuten na rust binnen. Met deze stand zou een verlenging de beslissing moeten brengen, maar zover kwam het niet. Een kwartier voor tijd kreeg Kozakken boys een penalty die benut werd door Johnny Lommers. In het laatste kwartier slaagde DVS’33 er niet meer in de schade te repareren, waardoor Kozakken Boys de finale voor één plek in de tweede divisie zal gaan spelen.

GVVV – HSC’21
Die finale zal Kozakken Boys gaan spelen tegen GVVV. De ploeg van Gery Vink had het heenduel op bezoek bij HSC’21 al met 1-3 gewonnen en kende op eigen veld ook geen problemen met de Haaksbergers: 3-1. Bij rust was het al 2-0 door treffers van Joshua Patrick en Jordi Bitter, hetgeen nog een magere afspiegeling was van de veldverhoudingen, want de thuisploeg was op een paar dreigende momenten van HSc’21 in de beginfase na heer en meester en reeg kans op kans aaneen. Ook in de tweede helft een sterker GVVV dat de meeste mogelijkheden kreeg, maar HSC’21 was de eerste ploeg die tot scoren kwam. Mo Iallouchen redde zo’n 12 minuten voor tijd de eer met een fraaie stift. Wie anders dan Byron Burgering zorgde er in de slotminuten voor dat de marge weer 2 werd: 3-1.

Het eerste treffen tussen Kozakken Boys en GVVV staat voor woensdag op de rol in Werkendam en zaterdag volgt de return in Veenendaal. Aankomende week is er op topamateurvoetbal.com uiteraard alle aandacht voor dit allesbeslissende tweeluik met wedstrijdverslagen en reacties. Maar voor het zover is, lees je zondagochtend eerst verslagen van de halve finales op onze website.