VERSLAG | RKAV Volendam pakt in blessuretijd ticket voor Derde Divisie

Reclame voor het voetbal, dat was de wedstrijd tussen RKAV Volendam en ARC met als inzet een plaats in de Derde Divisie voor komend seizoen. Het duel leek af te stevenen op een verlenging totdat Joey Tol in de slotseconde van de blessuretijd alsnog de 2-2 op het scorebord wist te zetten, waardoor Volendam feest mocht vieren en ARC komend seizoen weer moet strijden in de hoofdklasse.

Vuurwerk
De wedstrijd begon iets later dan het geplande tijdstip van 14:30 en dat kwam door het vele vuurwerk dat afgestoken werd langs de lijn. Op het moment dat de rook verdwenen was was er vooral figuurlijk vuurwerk, maar dan binnen de lijnen. In de tweede minuut gaf Jordi Tuithof een mooie pass op Arjan Ouwendijk, maar Volendam-doelman Sander Binken reageerde alert en door zijn snelle ingrijpen werd een achterstand voorkomen. Volendam had weinig tijd nodig om ook gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Azzedine Sout wist zijn directe tegenstander van zich af te schudden en schoot op doel, nu was het Aaron Balk die redding wist te brengen. Nadat na elf minuten spelen Yassin Kaabouni een door hem genomen vrije trap op de paal zag eindigen en de openingstreffer er dus niet kwam voor ARC was het tijd voor Volendam met vooral een ontketende Azzedine Sout.

Volendam sterker
Nadat scheidsrechter Paarhuis in de twaalfde minuut niet inging op de wens van de Volendammers om naar de stip te wijzen toen de doelman een overtreding maakte op Sout was laatstgenoemde een minuut later al weer gevaarlijk met een schot dat echter over het doel verdween. Nadat Daan Ibrahim een kans liet liggen was het in de 21ste minuut dan toch raak en dat was op dat moment terecht te noemen gezien het spelbeeld. Remko Schaap kon de bal bij de achterlijn net binnen houden en gaf de bal voor op Jens Kras die zijn verdedigers te snel af was en de 1-0 binnen wist te werken. Een dreun voor ARC omdat het nu minimaal twee keer zou moeten scoren om een verlenging af te kunnen dwingen. Het was duidelijk dat ARC moeite had om de teleurstelling van zich af te zetten en Volendam kreeg mogelijkheden om verder uit te lopen. Vooral de rechterflank van ARC had het lastig tegen de al genoemde Sout. Nadat Plugboer nog de paal geraakt had wist ARC in de slotfase van de eerste helft toch weer wat grip op de wedstrijd te krijgen met enkele mogelijkheden, maar de rust werd bereikt met een tussenstand van 1-0 in het voordeel van de Volendammers.

Comeback
ARC geloofde er duidelijk nog in want het kwam scherp uit de kleedkamer voor de tweede helft en dat resulteerde in kansen voor Kaabouni en Youri Duisterhof. Volendam was gewaarschuwd, maar ARC wist het mindere spel van de tegenstander niet af te straffen, tot dat moment. Nadat Matthijs de Oude de doelman van Volendam bijna wist te passeren was het in de 58ste minuut dan eindelijk wel raak 1-1. Kaabouni wist de sluitpost van Volendam in de korte hoek te passeren. ARC nam het heft in handen en het wachten was op de tweede treffer van de uitspelende formatie. Die kwam in de 68ste minuut en wat voor een treffer ! Invaller Luuk Samson schoot met buitenkantje rechts de bal van enorme afstand over de net iets te ver voor het doel staande Binken (1-2).

Beslissing in slotseconde
De uitspelende ploeg had na de treffer het heft in handen, maar in het laatste kwartier was het echt over en weer wat kansen betreft. Het was niet te voorspellen wie er als winnaar uit de strijd zou komen in Volendam. Op het moment dat iedereen vrede had met een verlenging was daar in de laatste seconde van de blessuretijd Joey Tol die met een fraaie treffer alsnog de 2-2 op het scorebord wist te zetten waardoor een verlenging niet meer nodig was. Direct na de treffer floot de goed leidende arbiter Paarhuis voor het einde van de enerverende wedstrijd.