VERSLAG | Geen winnaar bij topper tussen Hoogeveen en RKAVV

In de Vierde Divisie A van het zondagvoetbal stond het treffen tussen Hoogeveen en RKAVV op het programma. Na iets meer dan negentig minuten voetbal stond er een 1-1 op het scorebord, een terechte uitslag gezien de krachtsverhoudingen op het veld, maar de uitploeg had wel recht om zich benadeeld te voelen omdat aan de tegentreffer een handsbal vooraf ging.

Amrani
In de voorbeschouwing van de wedstrijd ging het veelal om de nummer 7 van RKAVV, Zakaria Amrani. Na één minuut spelen gaf hij direct zijn visitekaartje af, van afstand schoot hij op het doel van Hoogeveen, maar de inzet kon op fraaie wijze gered worden door doelman Stan Meekhof. Na achttien minuten spelen was er pas de eerste mogelijkheid te noteren voor de thuisploeg. Het schot van Tom Heerkes ging echter recht op doelman Mike ten Kroode af. De eerste twintig minuten was niet echt hoogstaand en voor de neutrale toeschouwer was er niet al te veel te genieten in Hoogeveen. RKAVV kende voor de start van de wedstrijd al de nodige problemen in de voorhoede en daar kwam er in de 23ste minuut nog een blessuregeval bij. Op de rand van het strafschopgebied werd een overtreding gemaakt op Sebastian Haarlemmer die hem een blessure opleverde. De arbiter had echter de overtreding niet geconstateerd waardoor er geen vrije trap volgde, maar Haarlemmer zich wel moest laten vervangen door Yani Bouras.

Openingstreffer
RKAVV was de betere ploeg op het veld, maar het was Hoogeveen dat aan de leiding kwam in de 27ste minuut. Een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld kwam voor de voeten van Justin Benjamins die wel raad wist met deze kans (1-0). In de aanval die resulteerde in de treffer werd hands gemaakt door een speler van Hoogeveen, maar dat werd niet bestraft waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. De treffer veranderde duidelijk het spelbeeld, Hoogeveen werd de bovenliggende partij en RKAVV had moeite om weer in het spel te komen. Het mocht doelman Ten Kroode dankbaar zijn dat het de rust haalde met slechts één tegentreffer, zo wist hij onder andere een schot van Jim Veltmaat te stoppen.

Gelijkmaker
Bij de start van de tweede helft was het weer Hoogeveen dat snel gevaarlijk kon worden. Na een overtreding op Louis Vijfhuizen mocht Menno Heerkes de toegekende vrije trap nemen. De bal leek in de linker bovenhoek te verdwijnen, maar doelman Ten Kroode wist de bal tot hoekschop te verwerken. Enigszins verrassend was het RKAVV dat de tweede treffer van de middag aan liet tekenen. Tristan Croes kopte vanuit een inworp de bal door en die kwam terecht bij Bill Orifa. Na zijn fraaie actie in het strafschopgebied kwam de bal bij Yani Bouras die de bal binnen werkte (1-1). Direct na het doelpunt ontstond er een opstootje tussen Vijfhuizen en Robin Steffens waarbij de speler van Hoogeveen de gele kaart kreeg. Vervolgens werd het wat grimmiger op het veld, maar kregen de ploegen ook kans op iets meer dan een gelijkspel.

Gelijkspel
In de 74ste minuut wist Stan Meekhof reddend op te treden op een inzet van RKAVV, maar geen van de doelverdedigers liet zich in de laatste fase van het duel nog passeren. In de 83ste minuut mocht Hoogeveen wel van geluk spreken dat het de wedstrijd uit kon spelen met elf man op het veld. Om een aanval van RKAVV te stoppen maakte Jamai Kriekjes van Hoogeveen een harde overtreding, hij kreeg geel terwijl een andere kaart ook niet vreemd geweest zou zijn. De wedstrijd eindigde dus in een gelijkspel (1-1) waar de ploegen waarschijnlijk vrede mee konden hebben.