PLAY-OFFS DERDE DIVISIE ZATERDAG | Valse start Excelsior ’31 en VVOG

Excelsior ’31 en VVOG kenden een valse start in hun strijd om lijfsbehoud via de play-offs. Beide Derde Divisionisten verloren hun heenwedstrijd tegen, respectievelijk, Genemuiden en Smitshoek. ODIN ’59 won in eigen huis van Swift, AZSV en Capelle speelden gelijk.

Genemuiden en Excelsior ’31 begonnen zenuwachtig aan de heenwedstrijd op sportpark De Wetering. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden, maar speelden vooral slordig. Na een klein half uur kreeg de thuisploeg, dankzij een makkelijk gegeven strafschop, de grootste kans om de score te openen. Rens van Benthem wist echter de zenuwen niet in bedwang te houden en stuitte op doelman Zaltbommel. Enkele minuten later moest de Excelsior-goalie alsnog capituleren, nadat Jens Streutker een verre ingooi bij de tweede paal binnen kon kopen. Nog geen twee minuten later vergrootte Yoran Popovic de voorsprong en de feestvreugde bij de thuisploeg.

Na rust ging Excelsior ’31 nadrukkelijker en feller op zoek naar een doelpunt. Die zoektocht zorgde ervoor dat het duel wat grimmiger werd. Dat leidde uiteindelijk wel tot twee gele kaarten, en dus rood, voor Derian Reinders, de goal werd echter niet gevonden door de Rijssenaren. Sterker nog, de grootste kans was voor de thuisploeg, maar Ousama Ben Kaddour verzuimde om Genemuiden met anderhalf been in de finale te schieten.

De groen-witten reizen zaterdag wel met een 2-0 overwinning op zak naar Rijssen. Bij Excelsior ’31 staat, net als in de competitie, het water tot aan de lippen.

Smitshoek – VVOG 1-0

Ook VVOG moet in de return aan de bak om degradatie te voorkomen. In de uitwedstrijd tegen Smitshoek, dat ervoor zorgde dat de gemeente Barendrecht wel vertegenwoordigd werd in de play-offs, leidde de ploeg uit Harderwijk een 0-1 nederlaag. Zo’n tien minuten voor tijd zorgde Nino Urban voor de enige treffer, waardoor de ploeg van oud-Feyenoorder Luigi Bruins met een voorsprong afreist naar sportpark De Strokel.

ODIN ’59 – Swift 3-2

Voor ODIN ’59 verloopt de jacht naar een plek in de Derde Divisie vooralsnog beter dan de jacht naar een nieuwe hoofdsponsor. De Heemskerkers, die afgelopen seizoen nog via de play-offs degradeerden, wisten een 0-2 achterstand bij rust na de thee om te buigen in een 3-2 overwinning.

Sutorius opende halverwege de eerste helft de score namens de Amsterdammers, waarna Maljaars kort voor rust de marge wist te verdubbelen. De thuisploeg knokte zich na de thee echter terug in de wedstrijd en wist, dankzij goals van Deen, Rahaoui en Mijnders, de achterstand om te buigen in een voorsprong.

AZSV – Capelle 2-2

Net als Swift wist ook AZSV een 2-0 voorsprong bij rust niet in een overwinning om te zetten. De ploeg uit Aalten was in het eerste bedrijf baas in eigen huis en kwam, door goals van Rik van der Eerden en Nick van Breugel, op 2-0. Mede dankzij een gouden hand qua wisselen wist de ploeg van trainer Roy Brinkman het spelbeeld te keren en de achterstand weg te poetsen. Invallers Appie el Ghani en Dennis van der Heijden wisten de bezoekers weer op gelijke hoogte te zetten met AZSV, waardoor het pleit zaterdag op sportpark ’t Slot beslecht moet worden.