PLAY-OFFS TWEEDE DIVISIE | DOVO en GVVV met een voorsprong richting return, Hercules zorgt voor schaamrood bij IJsselmeervogels

DOVO en GVVV zijn de nacompetitie goed begonnen. De Veenendaalse aartsrivalen wonnen hun heenwedstrijd tegen, respectievelijk, VVSB en Groene Ster en kunnen in de return een plek in de halve finale veiligstellen. Voor IJsselmeervogels lijkt degradatie onvermijdelijk, in de uitwedstrijd tegen Hercules kregen de Rooien een ongenadig pak op de broek: 6-0.

IJsselmeervogels speelde dramatisch op sportpark Voordorp en zocht met een 2-0 achterstand (eigen doelpunt Gerwin van der Groep en een goal van Tim Waterink) de kleedkamers op voor de rust. Twee minuten na de thee was het alweer raak voor Hercules via Steff van Rooijen. Na de 3-0 moest IJsselmeervogels meer risico nemen, met als gevolg dat Hercules vanuit de omschakeling de score kon uitbreiden. Dankzij twee doelpunten van Tim Waterink en eentje van Lars Vermeulen liep de thuisploeg uit naar een 6-0 overwinning en moeten we wel hele gekke dingen gebeuren om van de return meer te maken dan een formaliteit.

DOVO – VVSB 1-0

DOVO reist zaterdag met een minimale voorsprong af naar de Bollenstreek. Al na vier minuten zorgde Timo Pluk voor de eerste, en uiteindelijk enige, goal van de wedstrijd, die met name in de tweede helft op en neer ging met kansen aan beide kanten. Gescoord werd er echter niet meer.

Bij VVSB moest verdediger Max Ossendrijver met een, naar het zich laat aanzien, flinke blessure naar de kant. Zijn beschikbaarheid voor de return in Noordwijkerhout is meer dan onzeker.

Groene Ster – GVVV 0-2

Groene Ster en GVVV maakten er tot de thee een gelijk opgaande strijd van in Limburg. Beide ploegen kwamen ook niet tot scoren in de eerste 45 minuten. Dat lukte de bezoekers in het eerste kwartier wel twee keer. Na 50 minuten spelen opende Quincy Veenhof de score, tien minuten later verzilverde topscorer Byron Burgering een gemakkelijk gegeven strafschop en bepaalde hij de eindstand op 0-2.

Marcel van Vliet schreef een uitgebreide reportage over de wedstrijd tussen Hercules en IJsselmeervogels. Deze vind je elders op de website. Hetzelfde geldt voor het laatste nieuws over de tuchtzaak tegen Barendrecht en de gevolgen voor de wedstrijd tegen TEC.