Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: FC Lisse wacht lastige klus in Barendrecht en Sparta Nijkerk naar Staphorst

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal is het al weer tijd voor speeldag 23. De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op en de grote vraag is wanneer dit de clubs op zal spelen kijkend naar de fysieke gesteldheid van de spelers. In deze speelronde moet koploper Sparta Nijkerk op bezoek bij Staphorst en reist FC Lisse af naar Barendrecht. De nummer drie van de ranglijst Sportlust’46 ontvangt op het eigen sportcomplex hekkensluiter G.O.E.S.

Om nu maar eens een keer niet met de top drie te starten richten wij ons eerst op G.O.E.S. Na een serie van drie overwinningen op rij leek het lek boven en kon men stiekem weer een beetje dromen van het ontlopen van de nacompetitie. De laatste drie competitiewedstrijden werden echter verloren van DVS’33, Ajax en concurrent VVSB waardoor de achterstand op nummer zestien (DOVO) nu vier punten is en zich vooral daar op moet gaan richten in plaats van op directe handhaving. Niet alleen de sportieve prestaties zorgen voor de nodige druk bij de Zeeuwse club, maar daar kwam op donderdag ook nog eens het nieuws bij dat Schalkwijk en James alsnog besloten om bij Hoek te blijven terwijl men al eerder een akkoord had weten te bereiken met G.O.E.S. Laatstgenoemde ploeg moet zaterdag dan ook nog eens op bezoek bij Sportlust’46, dus als je naar de ranglijst kijkt is dat geen prettig vooruitzicht. De wonderen zijn de wereld echter nog niet uit en zeker in de Derde Divisie ligt een stunt altijd op de loer.

WOERDEN, NETHERLANDS – FEBRUARY 12: players of Sportlust 46 celebrate the goal during the Dutch Derde Divisie match between Sportlust 46 and ODIN 59 at Sportpark Cromwijck on February 12, 2022 in Woerden, NETHERLANDS (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

De nummer twee FC Lisse moet op bezoek bij Barendrecht en laat dat nu net de ploeg zijn die voor de laatste keer een wedstrijd verloor op 5 februari 2022. Dat lijkt geen uitzonderlijke prestatie, maar wel als je kijkt dat dit negen wedstrijden betreft. De titelkandidaat uit Lisse is dus gewaarschuwd. Dinsdag wist Barendrecht nog met grote cijfers af te rekenen met VVOG (5-1), dit mede door drie doelpunten van Marouane Bakour. FC Lisse won recent van Ajax, maar kwam de wedstrijd daar voor niet verder dan een 0-0 tegen het lager geklasseerde DOVO. De eerdere confrontatie dit seizoen tussen Barendrecht en FC Lisse eindigde eerder in 0-0, er staan dus twee ploegen tegenover elkaar niet al te veel ontlopen alleen geeft de stand op de ranglijst wel een heel ander beeld. FC Lisse pakte dusver 42 punten en Barendrecht slechts 33.

Kijkend naar de op papier lastige uitwedstrijd van concurrent FC Lisse is er voor Sparta Nijkerk een uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten. Dan is echter een overwinning in en tegen Staphorst noodzaak. De thuisploeg bezet de negende plaats en presteerde de laatste weken nogal wisselvallig. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie verloren, speelde men één keer gelijk en was er één keer een overwinning. De drie punten werden gepakt tegen Ajax (1-0). Sparta Nijkerk verloor in november 2021 voorde laatste keer een wedstrijd en staat dan ook fier bovenaan. Het verspeelde echter in de laatste competitiewedstrijd wel dure punten in Nijkerk tegen DOVO (1-1). De vorige confrontatie tegen FC Lisse werd door de Spartanen gewonnen (1-0).

SASSENHEIM, NETHERLANDS – OCTOBER 9: Jesse van Nieuwkerk of Sparta Nijkerk during the Derde Divisie A match between Ter Leede and Sparta Nijkerk at Sportpark Roodemolen on October 9, 2021 in Sassenheim, Netherlands (Photo by Kees Kuijt/Orange Pictures)

Overige wedstrijden:
DVS’33 – DOVO
Excelsior’31 – VVOG
Hoek – ACV Assen
SteDoCo – ODIN’59
Ter Leede – Ajax
VVSB – Harkemase Boys