OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | GVVV neemt koppositie over van DOVO en vijfde zege op rij voor ACV

GVVV mag zich weer de nummer één noemen van de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg won de uitwedstrijd van Urk (2-3) en zag DOVO op eigen veld onderuit gaan tegen Sportlust’46 (1-4). Tevens waren er overwinningen te noteren voor ACV, DVS’33 en FC Rijnvogels. Voor de ploeg uit Assen was het al de vijfde zege op rij dit seizoen.

In Urk wist GVVV na zeventien minuten voetballen op voorsprong te komen door Genrich Sillé (0-1). Deze stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan. Na de pauze wist Mats Grotenbreg de voorsprong voor de uitploeg te verdubbelen (0-2), maar daar kon GVVV slechts twee minuten van genieten. Klaas Romkes bracht met zijn treffer de spanning terug in het vissersdorp (1-2). Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel vroegtijdig beslist toen Riekelt Nentjes de bal in eigen doel werkte (1-3). De eindstand werd even later door Andreas Gnodde bepaald op 2-3.

Sportlust’46 maakte zaterdagmiddag in Veenendaal een uitermate sterke indruk tegen DOVO. De ploeg uit Woerden won met 1-4 en stond na 45 minuten spelen al op een ruime 0-3 voorsprong. Doelpunten voor Sportlust’46 kwamen op naam van Youri Duisterhof, Mo Bendadi en Wessel Meiring. De spreekwoordelijke eer voor DOVO werd gered door Ebbe Wenting. Zondag is een uitgebreid verslag van deze wedstrijd te lezen op de website van Topamateurvoetbal.

ACV boekte zaterdag al weer de vijfde overwinning op rij. Nu werd Sparta Nijkerk aan de zegekar gebonden met 3-0. In Assen werd de score pas geopend in de 62ste minuut door Boy Spijkerman. Vervolgens liep de thuisploeg uit naar 3-0 door doelpunten van Tapmahoe Sopacua en Mark Jagt.

In Ermelo wist DVS’33 de goede reeks van Barendrecht een halt toe te roepen. De geel-zwarten wonnen met 4-0. In de eerste helft opende Van Wetering vanaf de strafschopstip de score (1-0). In het tweede bedrijf liep de thuisploeg uit naar 4-0 door Miedema, Van Hilten en Nijland.

FC Rijnvogels leek na ongeveer 46 minuten spelen op rozen te zitten in de uitwedstrijd tegen Ter Leede. Dat was het moment dat Bibuljica de 1-4 aan liet tekenen in het voordeel van de ploeg uit Katwijk. Ter Leede wist echter de spanning terug te brengen omdat het zich terug wist te knokken tot 3-4, verder kwam het echter niet waardoor de Rijnvogels de drie punten bij mochten schrijven. De andere treffers voor de winnende ploeg kwamen op naam van Van Leeuwen en Rutgers (2x). Ter Leede plaatste Van der Putten (2x) en Arroyo op het wedstrijdformulier als doelpuntenmakers.

VVOG wist de overwinning van vorige week tegen Ter Leede een fraai vervolg te geven op bezoek bij ASWH. De ploeg uit Harderwijk won met 0-3 door doelpunten van Dailey Groenewegen en Jeremy de Graaf (2x). Hoek pakte drie punten in en tegen Volendam (0-1). De kopbal van Martens was goud waard voor de Zeeuwse ploeg. De derby tussen Staphorst en Excelsior’31 eindigde in 0-0. Van dit duel is zondag een uitgebreid verslag te lezen op de website van Topamateurvoetbal.com

SteDoCo ging voor de derde keer op rij onderuit in de competitie. Nu was Harkemase Boys te sterk (4-2). Doelpunten voor de ploeg uit Friesland werden gemaakt door Beimers, Margaritha (2x) en Slort. De Zwart en Schröder wisten het net van de tegenstander te vinden voor SteDoCo.