OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Geen winnaar bij Hoek – Sparta Nijkerk en puntenverlies voor FC Lisse en Sportlust’46

In Zeeland stond de topper op het programma tussen Hoek en Sparta Nijkerk dat eindigde zoals het begonnen was (0-0). Concurrenten FC Lisse en Sportlust’46 kwamen ook niet verder dan een gelijkspel tegen respectievelijk DOVO (0-0) en ACV Assen (0-0). VVOG boekte een belangrijke zege op SteDoCO (1-4).

DOVO – FC Lisse 0-0
In de eerste helft werd er niet gescoord, maar werd er wel twee keer een rode kaart uitgedeeld. NA een opstootje moesten Daan Disveld en David Verweij vroegtijdig het speelveld verlaten. In de 72ste minuut leek DOVO aan de leiding te komen, scheidsrechter ter Brake keurde de treffer echter af.

DVS’33 – GOES 5-1
Quincy Veenhof opende in de 23ste minuut de score met een schot van afstand (1-0). Dit na een fout in de opbouw van een aanval bij G.O.E.S. Nog voor de pauze wist DVS’33 de score te verdubbelen, Stef Nijland bepaalde de tussenstand op 2-0. Daarmee was het nog niet voorbij voor de rust, Roemeon bepaalde de ruststand namelijk op 3-0. In de tweede helft, met nog een kwartier op de klok, wist Yavuz de score te verhogen naar 4-0, dit na een prima voorzet van Jonker. Het slotakkoord wat betreft DVS’33 was voor Veenhof die op fraaie wijze de 5-0 aan liet tekenen. Acht minuten voor tijd bepaalde Tiebosch de eindstand op 5-1.

Staphorst – Ajax 1-0
De thuisploeg wist de drie punten te pakken, waar het duel af leek te gaan op een doelpuntloos gelijkspel. In de 82ste minuut was het echter Staphorst dat door een kopbal van Dirk Muis op voorsprong kwam en deze niet meer weg gaf (1-0).

SteDoCo – VVOG 1-4
Of het terecht was of niet zal de Harderwijkers een zorg zijn, maar na 31 minuten stond er een tussenstand van 0-1 op het scorebord bij het duel tussen SteDoCo en VVOG. Bart Hoeve speelde Jeremy de Graaf vrij en laatstgenoemde schoot de bal van grote afstand de kruising in (0-1). Niet veel later was het echter weer gelijk. Etiën Mariana wist de doelman van de tegenstander te passeren (1-1). Nog voor de pauze wist VVOG wederom op voorsprong te komen, Pernelly Biya was goed voor de 1-2. Vroeg in de tweede helft sloeg de uitspelende ploeg wederom toe en weer was het Biya die zijn naam op het wedstrijdformulier wist te zetten als doelpuntenmaker (1-3). VVOG won uiteindelijk met 1-4 waarbij de laatste treffer op naam kwam van Job Hoogedoorn.

Ter Leede – ODIN’59 2-0
De thuisploeg kwam na tien minuten spelen aan de leiding door een treffer van Luc de Kruijs, dit na een geweldige dribbel van Darrazi (1-0). Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd deze beslist toen Van den Berg de 2-0 aan liet tekenen in het voordeel van Ter Leede.

Barendrecht – Harkemase Boys, Hoek – Sparta Nijkerk en Sportlust’46 – ACV eindigden in 0-0