OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | Sportlust’46 en Barendrecht profiteren van gelijkspel in Veenendaal

GVVV blijft ook na speelronde 21 lijstaanvoerder, maar het zag door het gelijkspel tegen SteDoCo (0-0) concurrenten Sportlust’46 en Barendrecht wel dichterbij komen. ACV moest genoegen nemen met één punt in en tegen Volendam (1-1) en in de onderste regionen wist ASWH te verrassen op Urk (0-2).

Sportlust’46 won met duidelijke cijfers van FC Rijnvogels (0-3). De doelpunten voor de ploeg uit Woerden kwamen op naam van Mo Bendadi (2x) en Zakaria Issarti. Barendrecht pakte de drie punten in eigen huis tegen Sparta Nijkerk door een treffer in de 67ste minuut van Olijfveld (1-0).

De twee ploegen uit Veenendaal eindigden de wedstrijden zaterdag met een eindstand van 0-0. DOVO deed dit op bezoek bij Staphorst en GVVV aan de blauwe zijde van het Panhuis tegen SteDoCo. Van laatstgenoemde wedstrijd is zondagochtend een uitgebreid verslag te lezen op de website van Topamateurvoetbal.com

De Derby van de Veluwe werd een prooi voor DVS’33 dat met 2-0 te sterk was voor VVOG, dit door treffers van Nijland en El Ablak. In en tegen Volendam kwam ACV na een kwartier spelen aan de leiding door Gijs Jasper (0-1). Niet veel later was het Lennart Tol die de 1-1 aan liet tekenen. Dat bleek na iets meer dan negentig minuten voetbal ook de eindstand te zijn.

ASWH won met 0-2 tegen Urk met als doelpuntenmakers Botermans en Akdeniz. Harkemase Boys en Ter Leede speelde gelijk (2-2), Luc de Kruijs was twee keer trefzeker voor de ploeg uit Sassenheim. Hoekstra en Slort waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg. De meeste doelpunten in een wedstrijd van deze speeldag was die tussen Excelsior’31 en Hoek (3-5). Steve Schalkwijk was voor de tweede week op rij goed voor een hattrick. Simon Seppenwoolde tekende ook voor drie treffers, maar dan voor de ploeg uit Rijssen.