Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VVOG stelt Jan Vlap aan als opvolger Lodeweges

VVOG heeft snel geschakeld na het plotselinge vertrek van Dwight Lodeweges naar Ajax. Zaterdag werd na de met 2-0 verloren derby bij DVS ’33 bekendgemaakt dat Jan Vlap is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

Vlap is allesbehalve een onbekende naam in het amateurvoetbal. Zo was hij in het verleden onder meer trainer van Staphorst, Harkemase Boys, ASV Dronten, ONS Sneek, Lemmer en Frisia LAC 1883. In zijn carrière promoveerde hij maar liefst acht keer en won hij tweemaal de Districtsbeker. Tevens werd de oefenmeester in 2015 genomineerd voor een Rinus Michels award.

De 56-jarige Vlap over zijn komst naar de Strokel: ,,Het is allemaal heel snel gegaan deze week, woensdag zijn de eerste contacten gelegd en vrijdag heb ik
samengezeten met de TC. Er was al snel een klik en van beide kanten hebben we zin in dit avontuur. Vandaag heb ik al even gekeken bij DVS’33 – VVOG en het is mooi om te zien dat het voetbal zo leeft op de Veluwe. Komende weken heeft VVOG een pittig programma, maar duidelijk is dat er punten gepakt moeten gaan worden. Een stevige uitdaging, maar ik heb er veel zin in!”

Overigens is Jan Vlap de vader van Michel, de middenvelder die bij eredivisionist FC Twente bijna wekelijks in de basis start.