OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Katwijk na rust langs Quick Boys in derby, HHC morst dure punten

In de Tweede Divisie heeft Katwijk de dorpsderby gewonnen van Quick Boys. Na een gelijkopgaande eerste helft waren de Krombewoners in het tweede bedrijf duidelijk de sterkste: 3-0. HHC Hardenberg liet in de strijd om de titel dure punten liggen tegen OFC.

De eerste helft van de derby tussen Katwijk en Quick Boys was meer spannend dan goed. Beide ploegen waren wel zo nu en dan dreigend, maar slaagden er nauwelijks in tot grote kansen te komen. Na de thee trok de thuisploeg meer het initiatief naar zich toe, en probeerde het de verdedigende stellingen van Quick Boys te slechten.

Aanvankelijk lukte dit niet, totdat de Krombewoners twintig minuten voor tijd toesloegen via Mukhtar Suleiman. Nog geen vijf minuten later leek de derby helemaal gespeeld, toen Robin Schulte de 2-0 aan liet tekenen. In de laatste minuut werd het ook nog 3-0 andermaal door Suleiman die het eindstation van een goed uitgevoerde counter was.

Overigens stonden beide ploegen toen al met een man minder op het veld. Kort voor tijd kreeg zowel Paul Kok (Katwijk) als Ivailo Staal (Quick boys) een directe rode kaart na een opstootje.

HHC Hardenberg blameert zich
HHC Hardenberg heeft zichzelf in de week voorafgaand aan de kraker tegen AFC een zeer slechte dienst bewezen. Op eigen veld werd met 0-2 verloren van OFC. Met name voor rust creëerde de ploeg van Pascal Diender bijzonder weinig. Na het uitvallen van topschutter Matthijs Hardijk, die na een kwartiertje naar de kant moest met een blessure, kregen de Sallanders vlak voor rust nog 2 tikken te verwerken. Vijf minuten voor de pauze was het Niels Butter die OFC op voorsprong zette, vier minuten later werd die marge zelfs verdubbeld door Niels Springer.

In de tweede helft volgde een ware belegering van HHC op het doel van de bezoekers, maar ondanks dat, en een flink aantal aanvallende wissels, kon de titelkandidaat ook in de tweede 45 minuten weinig uitrichten. Door de zege doet OFC uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie.