Betnation Divisie: HHC Hardenberg wint voor derde keer op rij; Michaelis houdt Spakenburg van overwinning af.

Het was een bewogen dag in de Betnation Divisie. Al vroeg op de dag kwam het bericht dat er een streep moest door het duel tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys. Bij een brand in de keuken van de kantine op de Middelmors waren dusdanige stoffen vrijgekomen dat het Sportpark gesloten werd. Kampioen Katwijk had thuis de grootst mogelijke moeite met buurman Noordwijk. En in Haarlem was een flits aan het begin van de tweede helft genoeg voor de Koninklijke HFC om het duel tegen Spakenburg op zijn kop te zetten.

Onverstoorbaar

HHC Hardenberg blijft ondertussen onverstoorbaar de punten binnen harken. Het duurde ruim een uur voordat de ban gebroken werd tegen Jong Sparta Rotterdam. Dat de punten in Hardenberg zouden blijven was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. Het was Rob van der Leij die de ban brak en in de 80e minuut de wedstrijd in het slot gooide. HHC behoudt door deze overwinning een 100% score en reist volgende week af naar FC Lisse.
Datzelfde FC Lisse was niet opgewassen tegen promovendus ACV Assen. De ploeg van trainer Ruud Jalving doet het tot nu toe uitstekend in de Tweede Divisie. Zijn ploeg had aan één helft genoeg om het verschil te maken. Al in de 6e minuut kwamen de gastheren via Justin Mulder op voorsprong. Vlak voor rust was het topscorer van vorig jaar Giovanni Zwikstra die de stand naar 2-0 tilde.

Uitblinker

Regerend kampioen Katwijk had thuis de handen vol aan Noordwijk. Nog voordat alle toeschouwers op hun plek gevonden hadden stond de 0-2 op het bord, en moesten de mannen van Correia in de achtervolging. Routinier en aanvoerder Robbert Susan bracht zijn ploeg in de blessuretijd terug in de wedstrijd. Ondanks veel kansen na de thee bleef kwamen de Oranjehemden niet verder dan een gelijkspel. Robbert Susan met zijn tweede van de middag vanaf de penaltystip bracht de ploegen in evenwicht. Spakenburg zal qua resultaat een bittere nasmaak overhouden aan het bezoek aan de Koninklijke HFC. De ploeg van trainer Chris de Graaf speelde een puike wedstrijd maar ging met lege handen terug naar huis. Wimilio Vink schoot de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong. Na rust waren het Dijkstra en Taha die in een tijdsbestek van 2 minuten de wedstrijd volledig omdraaide. De Blauwen gingen op zoek naar de gelijkmaker en meer maar vonden telkens een uitblinkende doelman Mitchel Michaelis op hun weg.

Typisch

In Amsterdam was een “typische” Raily Ignacio goal in de slotfase tegen Kozakken Boys, genoeg voor de drie punten voor de ploeg van Benno Nihom. Ook de Amsterdammers zijn door dit resultaat nog ongeslagen met 7 uit 3. De ploeg uit Werkendam, waar randzaken het nieuws beheersen, staat na drie wedstrijden nog altijd op de hatelijke 0. De Kozakken zijn niet de enige ploeg met 0 punten. Ook promovendus Jong Almere City is dit lot bedeeld. De ploeg in Almere ging ditmaal onderuit tegen Excelsior Maassluis (5-3). Excelsior wist door deze overwinning de eerste driepunter van dit seizoen bij te schrijven.

In Scheveningen speelde GVVV een degelijke eerste helft en kwam via Sille ook voorsprong.

Na de rust was er weinig meer over van het goede spel bij de ploeg van Gerry Vink. Via Tjin-Asjoe kwam Scheveningen langszij. De grootste impact deze wedstrijd was van Julian Markvoort Beke die met twee doelpunten in de slotfase zijn ploeg de zege bezorgde.