Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B: Barendrecht kruipt naar de top en eerste winst voor Quick en TOGB

Met de wedstrijden verdeeld over de zaterdag en zondag kwam er pas vandaag meer duidelijkheid over de stand in de Derde Divisie B. Op zaterdag wist koploper Gemert met kunst en vliegwerk een punt te pakken in Zeeland. Barendrecht had aan 1 doelpunt genoeg om te winnen van Sportlust. Op zondag wisten Quick en TOGB beide voor de eerste keer te winnen. 

Slotfase

Koploper Gemert kwam in Zeeland via spits Ralf Kemper al vroeg op voorsprong. Daarna was het vooral Kloetinge wat de klok sloeg. De promovendus had veel kansen nodig om tot de gelijkmaker te komen die uiteindelijk toch viel in de 79e minuut. In de wedstrijd tegen Hoek sloeg SteDoCo net als vorige week opnieuw toe in de slotfase. Nadat Hoek een 2-0 achterstand had weten weg te poetsen, kreeg het in de slotfase toch de deksel op de neus. Nizar Mekkaoui was de matchwinner voor de ploeg in Hoornaar. Door de overwinning kwam de ploeg van Rick Adjei naast Gemert aan de kop van de ranglijst.

Richting top

In Woerden stonden Sportlust’46 en Barendrecht tegenover elkaar. Een doelpunt van Robbert Olijfveld vlak voor rust was voldoende voor de winst voor de ploeg van Leen van Steensel. Voor de derde keer op rij wist TEC niet te winnen. Nu wist v.v. Baronie wat een roerige week achter de rug had, een punt mee te nemen uit de Betuwe. 

Eerste winst

Twee ploegen wisten dit weekend voor het eerst het zoet van de overwinning te proeven. Quick won thuis van SV Meerssen. Een paar kilometer verderop won TOGB, ondanks twee rode kaarten met 2-1 van O.S.S.’20.

Uitslagen

SteDoCoHSV Hoek3-2
v.v. Kloetingev.v. Gemert1-1
Sportlust’46BVV Barendrecht0-1
TECv.v. Baronie0-0
Quick H.SV Meerssen4-1
AWC WijchenOJC Rosmalen2-2
TOGBO.S.S.’202-1
Groene SterGVV Unitas1-2
UNABlauw Geel’38/JUMBO2-1

Foto: Orange Pictures