Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Kozakken Boys: wedstrijd op veld 2; Katwijk supporters gewoon welkom

Kozakken Boys zal ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Katwijk, op veld 2 moeten afwerken. Het kunstgras hoofdveld van Sportpark De Zwaaier werd vlak voor de competitie afgekeurd door de KNVB en is nog niet hersteld. Ondanks dat geluiden waren dat er zaterdag geen Katwijk supporters aanwezig zouden mogen zijn, is dit niet aan de orde aldus Kozakken Boys voorzitter Dick Hoogendoorn in het AD Rivierenland.

Uitsupporters welkom

“Katwijk is geen risicoclub” aldus Hoogendoorn. “Alleen staan wij geen buscombi’s toe. Bezoekers kunnen zaterdag aan de kassa een entreebewijs kopen”. Het herstel van het kunstgras gaat op korte termijn wel plaatsvinden. De gemeente Altena heeft groen licht gegeven voor vervanging van de toplaag. De thuiswedstrijd op 7 oktober tegen FC Lisse zal dan weer op het hoofdveld gespeeld worden. Als de aanbesteding zelfs een beetje vlot verloopt bestaat de kans zelfs dat op 23 september tegen ACV al gebruikt kan worden gemaakt van het hoofdveld.

Technisch Directeur

Naast de perikelen rondom het hoofdveld, heeft voorzitter Hoogendoorn ook het dossier Technisch Directeur nog op tafel liggen. Na he vertrek van Johan van der Werff zit trainer Scott Calerwood zonder klankbord op technisch gebied. “Wij zijn in gesprek met iemand die de rol van TD op zich kan nemen. Ja er is een mondeling akkoord. En nee, hij heeft nog geen handtekening onder een contract gezet”, aldus voorzitter Hoogendoorn. “Wij hebben het gevoel dat wij in deze qua transfers rustige periode geen overhaaste beslissing hoeven te nemen”. Op technisch vlak is er wat Hoogendoorn betreft nog altijd rust in de tent. “Nadat wij ons vorig seizoen ternauwernood hebben gehandhaafd, wisten wij dat de start van dit seizoen met louter topploegen als tegenstanders lastig zou worden. Zelf hoopte ik op toch wel op vier uit vier. Dat wordt het niet, maar van enige paniek is geen sprake. Kozakken Boys staat op dit moment met 0 uit vier in de onderste regionen van de Betnation Divisie.

Bron: AD Rivierland

Foto: Orange Pictures