Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

FC Lisse versterkt verdediging met komst van Daan Klinkenberg.

De technische commissie van FC Lisse is er met het strikken van Daan Klinkenberg in geslaagd de mogelijkheden centraal achterin te vergroten. Het team van Richard van Heulen zag in de transferperiode Thom Noordhoff en David Verwey vertrekken, maar heeft daarnaast ook te maken met de langdurige blessure van Kevin van der Zwet en de schorsing van Allon Koene. De komst van Klinkenberg helpt trainer Richard van Heulen dan ook zeer bij de pogingen de eerste seizoenszege te  behalen.

Maatschappelijke carrière

Klinkenberg is geboren in Beinsdorp en speelde zijn eerste wedstrijdjes voor FC Hillegom. Het talent werd snel herkend door diverse BVO’s Klinkenberg kwam uit voor AZ, Haarlem en FC Volendam. Voor de laatste club speelde hij ruim 40 wedstrijden in het eerste. 

Klinkenberg ging aansluitend zijn geluk beproeven in Scandinavië, waar hij voor in totaal vijf clubs in Noorwegen, Zweden en Finland uit kwam. Enigszins verrassend brak hij zijn betaald voetballoopbaan af om zich te gaan richten op een maatschappelijke loopbaan. Dat gaat de 27-jarige verdediger nu combineren met FC Lisse helpen aan de nodige punten te komen.

Tekst: Theo Uphus

Foto: Orange Pictures