Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie A: Spakenburg boven en derby’s in Heemskerk en de Bollenstreek

Vooralsnog is het Spakenburg boven in de Derde Divisie A. Promovendus v.v. Eemdijk is de trotse lijstaanvoerder met een 100% score na drie wedstrijden. IJsselmeervogels nestelde zich donderdagavond direct achter de plaatsgenoot door met 1-2 te gaan winnen in Volendam. Eemdijk gaat zaterdag op bezoek bij de andere promovendus SC Genemuiden wat ook nog ongeslagen is. Een echte topper dus.

Zelf winnen

De achtervolgers van Eemdijk zullen met argusogen kijken naar het resultaat in Genemuiden. HSC’21 mag zondag thuis tegen Hoogeveen de goede start een vervolg te geven. Daarnaast zullen Harkemase Boys en Urk proberen in het spoor te blijven van de koplopers. Al blijft natuurlijk overeind staan, eerst zelf winnen en dan pas naar anderen kijken.

Derby’s

Dit weekend staan er ook weer twee hele interessante derby’s op het programma. In Heemskerk staan de twee buren ODIN’59 en DEM tegenover elkaar. Beide ploegen verkeren in de onderste helft van de ranglijst en zijn dus alleen gebaat bij winst. Pikant detail is dat er afgelopen zomer meerdere spelers van DEM de overstap maakte naar het gepromoveerde ODIN’59 wat een ware leegloop kende. In Noordwijkerhout staat voor de 2e keer in korte tijd VVSB en FC Rijnvogels tegenover elkaar. Op 12 augustus jl. speelde de twee ploegen in een spectaculair duel voor de beker tegen elkaar. VVSB trok toen door de via de penaltyserie aan het langste eind. Of dat zaterdagmiddag opnieuw het geval zal zijn is nog maar zeer de vraag. Het door vele kenners hoog ingeschatte VVSB heeft pas 1 punt weten te bemachtigen. FC Rijnvogels daarentegen kent een goede start onder de nieuwe trainer Dogan Corneille. De ploeg verloor alleen de uitwedstrijd van Sparta Nijkerk en is dus lichtelijk favoriet.