Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B: Bomvolle zaterdag, Baronie vindt nieuwe trainer

Het is een volle zaterdag(avond) in de Derde Divisie B met maar liefst zeven van de negen wedstrijden op zaterdag. Medekoploper SteDoCo gaat de verre reis maken naar Meerssen. SteDoCo maakte deze week bekend dat het nog steeds op zoek naar een aanvallende versterking en dat de optie voor nog een seizoen met trainer Rick Adjei gelicht is. De andere koploper Gemert speelt zondag thuis tegen streekgenoot AWC Wijchen.

Lange ritten

SteDoCo wist haar laatste twee wedstrijden steeds in de slotfase naar zich toe te trekken. Zaterdagavond gaat de ploeg uit Hoornaar op bezoek bij het nog puntloze SV Meerssen. Een lange reis die hopelijk niet voor niets gemaakt gaat worden. Groene Ster maakt de reis in tegenovergestelde richting. De Limburgers gaan naar Zeeuws-Vlaanderen om de strijd aan te binden met Hoek. Hoek wat veel belovend startte aan het seizoen maar de laatste twee wedstrijden steeds in de slotfase aan het langste eind trok. 

Jonkies

Het stilletjes naar de top geslopen Barendrecht bindt thuis de strijd aan met Quick. De jonge ploeg van Paul van der Zwaan blijken snelle leerlingen en komen langzaam op gang. Benieuwd hoe de “jonkies” het ervan gaan brengen tegen het geroutineerde elftal van trainer Leen van Steensel. Ook op zaterdagavond staat de derby tussen OJC Rosmalen en UNA op het programma. Voor beide teams geldt al een beetje aan- of afhaken. 

Debuut

Koploper Gemert speelt zondag thuis tegen streekgenoot AWC Wijchen. De ploeg van Reinald Boeren wist vorige week met de nodige moeite een punt mee te nemen uit Kloetinge. Het gepromoveerde AWC van Lodewijk de Kruif sprokkelt zijn puntjes in de beginfase van de competitie lekker bijeen. Tenslotte Baronie wat deze week een vervanger vond voor de vorige week opgestapte Jeroen van Bezouwen. Marco Verbeek werd losgeweekt bij v.v. Sliedrecht en stond donderdag voor het eerst voor de groep. Zondag zal Verbeek in de thuiswedstrijd tegen TOGB zijn debuut maken op Divisie niveau.