Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Betnation Divisie: HHC Hardenberg trein dendert door; AFC wint opnieuw in Spakenburg en Koninklijke HFC wint ook in Katwijk.

Na vier speelrondes is alleen HHC Hardenberg nog in het bezit van een 100% score. De Hardenbergse trein deed ditmaal Lisse aan. Door maar liefst vier treffers van Rob van der Leij boekte HHC een 0-5 zege op het hulpeloze FC Lisse. Ook dit seizoen wist Spakenburg de thuiswedstrijd niet te winnen. De Spakenburgers waren wel de betere ploeg op de Westmaat maar AFC ging wat effectiever met de kansen om. De Koninklijke HFC mengt zich ook in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg van Gert-Jan Tamerus won op Nieuw-Zuid met 1-2 van Quick Boys.

Veld 2

Het was warm op velden deze zaterdagmiddag en een aanslag op de fysiek van de spelers. Drinkpauzes in wedstrijden in september. Het zal nog niet vaak zijn voorgekomen. Op het bijveld in Werkendam maakte kampioen Katwijk het zichzelf nog onnodig moeilijk in de slotfase. De Katwijkers hadden voor de rust al een comfortabele 2-0 voorsprong opgebouwd. Na de rust vergat de kampioen de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Na een aansluitingstreffer van Mario Bilate in de slotfase was het opeens nog alle hens aan dek. Uiteindelijk gingen de punten mee in de tas naar De Krom en blijft ook Katwijk nog ongeslagen.

Angstgegner

Die ongeslagen status heeft AFC ook. Spakenburg hoopte nu eindelijk eens af te rekenen met de “angstgegner” uit Amsterdam. Ondanks een goede wedstrijd van de Blauwen kwam het zo ver niet. Door treffers van Oussama Siali voor rust en Matthijs Jesse na de thee gingen de punten mee naar de hoofdstad. Spakenburg voor de tweede week op rij achterlatend met een bittere nasmaak. Bij ADO’20 was Daan Boerlage de grote man. Met een goal en assist, had hij een groot aandeel in de 4-1 overwinning van zijn ploeg op Scheveningen. ADO’20 is door deze overwinning de hoogste promovendus in de Betnation Divisie. 

Jong ploegen

Een andere promovendus, ACV ging hard onderuit in Almere. Binnen een half uur stond de ploeg van trainer Ruud Jalving op een 3-0 achterstand en speelde het een kansloze wedstrijd. Jong Almere City kwam door deze overwinning van de nul af. Een nul waar Jong Sparta nog niet vanaf is. In de thuiswedstrijd tegen De Treffers liepen de Rotterdammers door een late treffer van Torino Hunte tegen de vierde nederlaag aan. Door de overwinning stijgt de ploeg uit Groesbeek wat plaatsjes op de ranglijst.

Gemiste strafschop

In Noordwijk kwam er een gelijkspel op het bord in de wedstrijd tussen Noordwijk en Excelsior Maassluis. Na een half uur kwam Noordwijk op voorsprong via Jesper de Vre. Gabri Urbanus miste voor de gasten na rust een strafschop. Kevin Ringeling zorgde in de slotfase toch nog voor de gelijkmaker voor de gasten.