Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B; Gelijkspel SteDoCo in Limburg, eerste overwinning TEC, vroegtijdig einde in Barendrecht

Het lijkt erop alsof de Derde Divisie B zich gaat ontpoppen als onvoorspelbaar. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd en lijken van elkaar te kunnen winnen. Zo verloor SteDoCo twee punten bij het onderaan staande Meerssen. O.S.S.’20 won met tien man voor de eerste keer en was smaakte ook TEC voor de eerste keer het zoet van de overwinning. In Barendrecht haalde Barendrecht en Quick H door een blessure van de scheidsrechter het einde niet.

Slotfases

Kenmerkend in deze speelrondes waren de knotsgekke slotfases. In Rosmalen dacht UNA na een vroege achterstand er met de winst van door te gaan. In de 94e minuut bracht invaller Nick Tielemans zijn ploeg op voorsprong. Het was echter nog niet gedaan want in de 97e minuut bracht Tom Pijnenburg OJC alsnog langszij. Het publiek als grote winnaar verbaasd achterlatend. Ook GVV Unitas en TEC lieten het op de blessuretijd aankomen om uit te maken wie de winnaar werd. De gasten uit Tiel trokken aan het langste eind door een treffer van Walid Hassoun. Ook in Meerssen een late treffer. Hier was het Joran Schroder die met zijn tweede van de avond zijn ploeg voor een nederlaag behoede.

Blessures

In Hoek sloeg de thuisploeg in het laatste kwartier toe om zo de overwinning tegen Groene Ster veilig te stellen. Het trio Hage, Schalkwijk en Constansia was een ware plaag voor de gasten. Schalkwijk nam twee treffers voor zijn rekening. Het werd 4-1 voor de Zeeuws Vlamingen, die in 4 wedstrijden al 14 keer scoorden. Het lijkt erop als Sportlust’46 zich buitenshuis comfortabeler voelt dan op het eigen Cromwijk. Op vreemde bodem wist de ploeg van trainer Jochem Twisker al twee keer te winnen. Zaterdagavond werd Blauw Geel’38 op een nederlaag getrakteerd. Blauw Geel’38 dat vroeg in de wedstrijd spits Dave de Meij met een schouderblessure.  

Een blessure gooide ook roet in het eten in Barendrecht. In de 75e minuut konden Barendrecht en Quick H naar binnen. De scheidsrechter van dienst kon door een blessure niet verder en een adequate vervanger was niet voorhanden. De gasten uit de Hofstad stonden op dat moment op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Joshua Emegha.