Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE A | SC Genemuiden boekt ruime zege op Eemdijk en is koploper, Urk en Harkemase Boys pakken ook drie punten

Eemdijk is zaterdag hard van het voetstuk gevallen, de ploeg die als koploper de vierde speelronde inging werd met duidelijke cijfers verslagen door SC Genemuiden (4-0). Urk won met 1-4 van Staphorst en Harkemase Boys was te sterk voor Kampong (0-1). Donderdag pakte IJsselmeervogels al de drie punten tegen RKAV Volendam (1-2).

Promovendus SC Genemuiden mag dus zeker spreken van een uitstekende start van de competitie. De ploeg won van Eemdijk met 4-0. De doelpunten voor de winnende formatie kwamen op naam van Marc Magan, Rens van Benthem (2x) en Martijn Eenkhoorn.


Urk pakte de drie punten in en tegen Staphorst, maar daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit. In het eerste gedeelte van de wedstrijd kreeg de thuisploeg de kansen, die men echter niet wist te benutten. De tweede helft was voor Urk die niet zo veel moeite had om het doel te vinden. Grote man aan de zijde van Urk was Jarno van Essen die binnen een uur drie keer het net van de tegenstander wist te vinden.

Harkemase Boys won met 0-1 bij Kampong. In de 27ste minuut was het Joris Adams die zorgde voor de beslissende treffer. Dit op aangeven Thomas Prinsen.


Overige uitslagen:

RKAV Volendam – IJsselmeervogels 1-2
1-0 Tol
1-1 Camara
1-2 Afaker

Sparta Nijkerk – DOVO 1-0
1-0 Bakkenes

ODIN’59 – RKVV DEM 1-4
1-0 Jager
1-1 De Waard
1-2 De Vries
1-3 De Vries
1-4 De Vries

USV Hercules – DVS’33 2-0
1-0 Paulina
2-0 Lahri

VVSB – FC Rijnvogels 2-3
0-1 Bijen
0-2 Van Leeuwen
1-2 Van Otterlo
1-3 Paasen
2-3 Van Otterlo (penalty)