Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | HSC is baas in eigen huis, maar houdt geen punt(en) over aan bezoek van Blauw Geel

Een herfstachtig Sportpark Groot Scholtenhagen was het decor voor de wedstrijd HSC ’21 – Blauw Geel ’38. In het verleden kon HSC slechts één keer winnen van de Veghelaren. Dat was vorig jaar. Toen werd het zelfs een 5-0 voor de Haaksbergers, die een Blauw Geel in vorm troffen. In de afgelopen tien competitiewedstrijden waren er acht zeges en twee remises. Blauw Geel zette zondag deze ongeslagen reeks voort, maar velen HSC-ers zullen zich nog steeds af vragen hoe.

HSC kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Via links werd een aanval opgezet. Zeki Erkilinç kon in zijn aanval Jules Stokkers vinden, maar zijn schot werd net gekeerd door Jordy Zielschot. Blauw Geel drong iets meer aan en werd voor het eerst gevaarlijk nadat de opgekomen rechtsback Jay van Boxtel kon schieten. Bob Peterman bracht redding.

Na iets langer dan een kwartier kwam HSC tot drie keer toe heel dicht bij een doelpunt. Maar de schoten werden én gekeerd door van Boxtel op de achterlijn en door Jordy Zielschot twee keer. Blauw Geel had het lastig met de Haaksbergers. De thuisploeg had overduidelijk het overwicht. Gaf weinig weg maar in de eerste helft, zeker in het tweede gedeelte, ontbrak het aan kansen.

Iets beter Blauw Geel

De tweede helft leek Blauw Geel wat beter uit de kleedkamer te komen. Via rechts werd een aanval opgezet door de Veghelaren en uiteindelijk was het Lars Loermans die kon schieten. Zijn schot kwam in de handen van Peterman. Iets later was het Stef Ottink met de voorzet op Jules Stokkers, maar ook hij passeerde Zielschot niet. HSC was niet klaar met kansen krijgen. Erkilinç kreeg een 1-op-1-kans, maar kon de Veghelse goalie niet passeren. Cenk Uguz kon tot tweemaal toe schieten maar dit keer was het weer geen goal.

Uiteindelijk viel er wel een goal. Zoals de oude ongeschreven voetbalwetten beamen: Als ze aan de ene kant niet vallen, doen ze dat aan de andere kant wel. Bob Peterman verspeelde de bal en schoof ‘m zo in de voeten van Dave de Meij. De spits twijfelde niet en kreeg de bal in het doel krijgen. Zo was het 0-1 voor de Veghelaren, totaal tegen de verhouding in.

Doelman Jordy Zielschot was in grootse vorm

Het bracht HSC niet van de kaart. Uguz kreeg de ruimte om te schieten maar zijn schot ging voorlangs. Wat later kon Jules Stokkers een voorzet ontvangen vanaf links, maar zijn schot belandde in het zijnet. HSC bleef doordrukken en kansen creëren. Erkilinç vond wederom de onpasseerbare Jordy Zielschot. Luuk Schepers kwam ook dichtbij met een schot wat net overgetikt werd door Zielschot. Het toppunt van de pech van HSC kwam bijeen in hun laatste kans. Eindelijk vloog er een schot op doel en deze passeerde ook Zielschot, maar het schot van Uguz vanaf links raakte de lat.

De punten gestolen

Zo gingen de punten uiteindelijk naar Veghel toe. HSC was de beste van de wedstrijd en verdiende het eigenlijk om te winnen, maar Blauw Geel trok aan het langste eind.

De Brabanders zetten hun ongeslagen reeks door. Dankzij het gelijke spel van Hercules in Veldhoven klommen ze zelfs weer naar de derde plek. HSC ’21 staat elfde.