Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | Gemert pakt belangrijke punten, VVSB profiteert van misstap ADO’20

In de Derde Divisie Zondag stonden er zondagmiddag vijf inhaalduels op het programma. Grote vraag was of dat VVSB eventueel zou kunnen profiteren van een misstap van koploper ADO ’20 dat met een 1-0 achterstand aan het restant van het duel met Hercules begon.

VVSB maakte in Brabant geen fout en wist tegen laagvlieger UDI ’19 weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. Het werd uiteindelijk 1-3 voor VVSB mede door twee doelpunten van invaller Guus Verver. Door de overwinning van VVSB is het gat met koploper ADO ’20, dat in Utrecht met 4-0 van Hercules verloor, teruggebracht tot twee punten met nog negen wedstrijden te spelen.

Gemert wist zijn ongeslagen reeks in 2023 in Amsterdam voort te zetten. De ploeg van trainer Reinald Boeren won maar liefst met 3-5 van JOS/Watergraafsmeer. Door de overwinning van vanmiddag gaat Gemert over JOS/Watergraafsmeer heen, en klimt het iets verder weg van de gevarenzone. De Amsterdammers moeten de mouwen op gaan stroppen de komende weken om geen onderdeel te worden van de stoelendans om de promotie- degradatieplekken.

Knuiman matchwinner

Een ploeg die ook nog onderdeel uitmaakt van deze stoelendans is Groene Ster. Na twee overwinningen op rij moest de ploeg van trainer Maurice Verbunt op eigen veld buigen voor OJC Rosmalen. Spits Dennis Knuiman werd matchwinnaar voor de ploeg van Willem Leushuis.

In Zeelst maakten UNA en TOGB er een vermakelijk potje voetbal van. Tot tweemaal toe wisten de gasten uit Berkel en Rodenrijs een achterstand goed te maken maar uiteindelijk was het Brian Boogers die UNA de drie punten wist te bezorgen.

* Van Hercules – ADO ’20 verschijnt maandagochtend een uitgebreide reportage op Topamateurvoetbal.com.

Zondag 19 maart

Hercules – ADO’20 4-0

JOS/Watergraafsmeer – v.v. Gemert 3-5

UDI’19 – VVSB 1-3

Groene Ster – OJC Rosmalen 1-3

UNA – TOGB 3-2