Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | ADO’20 afgeschminkt in Utrecht, tandem Waterink-Pieters dodelijk effectief

Op Sportpark Voordorp werd zondagmiddag het restant van de wedstrijd Hercules – ADO’20 uitgespeeld. De koploper uit Heemskerk was totaal zichzelf niet deze middag en werd op alle fronten afgetroefd door een feller spelend Hercules. De Utrechters waren daarnaast ook nog eens dodelijk effectief en wonnen verdiend met 4-0.

De spanning was hoog bij beide teams in Utrecht. Bij iedere kleine of grotere overtreding ontstonden er kleine opstootjes of werd er geageerd tegen de beslissing van de overigens goed leidende scheidsrechter Krop. Gezien de voorgeschiedenis van de afgelopen duels tussen beide ploegen misschien niet zo verwonderlijk. Het restant begon met een 1-0-voorsprong voor de thuisploeg. Na een zenuwachtig begin van Hercules wist de ploeg van trainer René van der Kooij de voorsprong in de 34e minuut te verdubbelen. Het was Tim Pieters die na een assist van Tim Waterink van dichtbij keeper Grim kansloos liet.

‘Duidelijk onder de maat’

Trainer Roy van de Mije van ADO’20 moest noodgedwongen improviseren, want hij had maar liefst drie afwezigen deze middag. Ruben Doesburg, normaal gesproken rechtsbuiten acteerde zodoende deze middag als rechtsback. Na afloop was de trainer van ADO’20 duidelijk in zijn commentaar. ,,Wat wij vanmiddag hebben laten zien, was duidelijk onder de maat. Er was maar één ploeg die wilde winnen vanmiddag en dat was in alle facetten van het spel terug te zien. Ik heb genoten van de energie van Hercules, maar wij moeten dit goed gaan analyseren met de ploeg”.

Nog meer zout in Heemskerkse wonden

Na de thee was de thuisploeg nog tweemaal succesvol. Na een uur spelen was het clubtopscorer Tim Waterink ditmaal op aangeven van Pieters die voor de 3-0 zorgde. Het slotakkoord was voor Man of the Match Bjorn van Gorkom die in de 73e minuut vanuit een corner van dichtbij de 4-0 mocht inkoppen.

Wat stelde koploper ADO’20 hier dan tegenover? Nou zo goed als niets. Spits Milan Zonneveld stond op een eiland en kwam er tegen het sterke centrale duo Zwart – van Gorkum totaal niet aan te pas. Tot overmaat van ramp moest sterkhouder Ruben Doesburg met een zweepslag het veld verlaten. Voor ADO’20 was het enkel kommer en kwel wat de klok sloeg deze middag. Het enige lichtpuntje in de ogen van trainer van der Mije was de terugkeer na rust van Sam Nijman na een zware knieblessure.

Trotse trainer

Hercules-trainer René van der Kooij was na afloop trots op zijn ploeg. ,,De manier van spelen gekoppeld aan de enorme dosis energie is iets wat ik al weken zie bij mijn ploeg. Het begin was nog een beetje bibberig maar na de tweede goal waren wij duidelijk de bovenliggende partij.”

Door de overwinning van vanmiddag heeft Hercules de derde plek op de ranglijst wat steviger in handen. Het gat naar de top lijkt vooralsnog een brug te ver. ,,Wij moeten gewoon proberen een goede serie neer te zetten en dan zien waar het schip strand aldus van der Kooij. Ik denk niet dat ADO’20 en VVSB nog veel fouten gaan maken daar zijn beide ploegen te goed voor.”

Hersenschudding

Na afloop bleek dat Hercules-speler Jordi Paulina aan de botsing met verdediger Kaj van Langelaar een hersenschudding had overgehouden. Vanwege het minder functioneren van zijn linkerarm was de aanvaller van Hercules uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat er geen ernstigere schade was aan zijn hoofd buiten de hersenschudding.