Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Gemert laat JOS met 5-3 kansloos en verlaat gevarenzone

Op papier leek het duel in de onderste regionen van de Derde Divisie Zondag alles in zich te hebben voor een boeiend en vooral spannend duel met grote belangen. Alleen dat laatste was zondagmiddag van toepassing op Sportpark Drieburg. Boeiend was het niet en spannend na de 0-2-voorsprong voor Gemert ook niet meer.

Dat de score uiteindelijk nog op zou gaan lopen tot 3-5 in het voordeel van de Brabantse ploeg was meer van belang voor de statistieken dan dat het te maken had met spanning en boeiend.

Cor ten Bosch moest het doen zonder aanvoerder Richmond Bossman terwijl hij ook nog “good-old” Raymond Fafiani miste wegens een blessure en met name die laatste was een gevoelige aderlating. Gemert kwam bijna met dezelfde opstelling ten strijde dan in het uitduel vorige week tegen ADO ’20. In het doel dus opnieuw Romeo Okonkwo, die nog steeds de plaats inneemt van Stefan Tielemans, die wel aanwezig was in Amsterdam.

Hoe staat het met de blessure, Stefan?

Tielemans: ,,Het blijft een lastig verhaal. Rechtdoor lopen gaat goed maar als ik andere bewegingen moet maken is het pijnlijk. We bekijken het van week tot week. Ik hoop natuurlijk volgende week weer te spelen maar in alle eerlijkheid denk ik dat het nog wel aantal weken zal gaan duren.”

Gebrek aan scorend vermogen bij JOS

JOS probeerde er deze middag het beste van te maken, men combineerde van tijd tot tijd best aardig tot de 16-meter maar aan de afronding ontbrak van alles. Achterin konden met name Tony Tol en Sam Nijpels de boel nog wel gesloten houden;  Virgil Smith en Raven Bergwijn deden best aardige dingen maar effect had het niet echt in de beginfase.

Dat was wel na een kwartier het geval bij Gemert toen de meegekomen Kees Brugmans  met een schot van zeker 20 meter doelman Bas Schol in de rechterbovenhoek verschalkte en daarmee Gemert op voorsprong zette (0-1).

IJs gebroken

Gemert had in deze eerste helft het beste van het spel; combineerde goed maar had wel moeite met de afronding. Het ijs leek gebroken toen na een half uur Fabrizio Deben uit een pass van Gregory Lammers de 0-2 aan liet tekenen en Gemert de wedstrijd al binnen leek te hebben. De thuisclub kwam amper tot aanvallen zodat Okonkwo zich nauwelijks behoefde in te spannen.

In de tweede helft was Gemert uit op het zo snel mogelijk de overwinning definitief veilig te stelen. Het zouden de 45 minuten van Ralf Kemper gaan worden, die zijn predicaat van clubtopscorer volledig waarmaakte deze middag in Amsterdam.

Zelf het vonnis voltrokken

Nadat eerst nog een kopbal van Brugmans van de lijn was gehaald werd Kemper even later gevloerd in het strafschopgebied. Hijzelf voltrok het vonnis al was dat wel in tweede instantie omdat eerst Schol nog redding kon brengen. In de rebound was Kemper er als de kippen bij.(0-3).

Pas toen kon JOS voor de eerste keer de “Luchtmacht” van Gemert, met aan het hoofd Niels Fleuren, verschalken. Tim Plemper was de man die de achterstand verkleinde tot 1-3.

Toen Kemper uit een pass van Fleuren 1-4 liet noteren en korte tijd later uit een combinatie met de ingevallen Eon Herman 1-5 op het scorebord bracht zakte men in bij Gemert in plaats van door te gaan voor een hogere score.

En dat bleef niet onbestraft

Eerst was het “de oude vos” Malcolm Esajas die liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn (2-5) en in de laatste minuut bracht Revelinio Slijters de eindstand op 3-5.

Een treffer waarbij Okonkwo niet geheel vrijuit ging. Het mocht de pret niet deren in het Gemertse kamp. De drie zeer kostbare winstpunten waren binnen en nog belangrijker: men ontsteeg daardoor (voorlopig) de P/D-plaatsen veertien en vijftien.

‘Maar we zijn er nog niet’

Assistent-trainer Tjapko Teuyben was na afloop uiteraard blij. ,,Maar we gaan nog niet de polonaise lopen hoor want we zijn er nog niet. We zijn wel blij dat we nu die plaats veertien en vijftien ontstegen zijn. En vergeet niet: we zijn aan een goede reeks bezig die we graag in de komende weken willen continueren. Ze maakten het ons niet erg lastig deze middag. Eigenlijk was er niets aan de hand. We hadden zelfs met een beetje meer geluk en het vizier op wat scherper hier met een 6-1 of 7-1 overwinning vandaan kunnen gaan”.

Wat moet ik er van zeggen?’

Cor ten Bosch had weinig te vertellen na afloop. ,,Jammer maar volledig verdiend. We laten vanmiddag kostbare punten liggen. Gelukkig dat we er in de slotfase nog twee maakten waardoor de eindstand wat dragelijker werd voor ons. Eigenlijk had ik me vorige week tegen nummer laatst Dongen een beetje rijk gerekend in de vorm van drie winstpunten. Dan hadden we wat meer marge gehad. Het werd toen een nederlaag gevolgd door dit verlies. We zullen nog flink aan de bak moeten in de slotfase.”