donderdag 8 juni 2023

REPORTAGE | Wel spanning, geen goals bij Unitas en Baronie

Veel gelezen

Het duel tussen de nummers zes (het Gorinchemse GVV Unitas) en zestien (Baronie uit Breda) in de Derde Divisie Zondag zou voor de neutrale toeschouwer wellicht op voorhand de indruk wekken dat dit treffen een “walk over” zou gaan worden voor de thuisclub; dat werd het geenszins.

Het werd een wedstrijd waarbij beide teams elkaar weinig ontliepen; waarbij het publiek niet direct hoogstaand voetbal te zien kreeg maar waarbij de spanning veel vergoedde. Dat het uiteindelijk na ruim negentig minuten voetbal eindigde in een stand waarmee de beide ploegen ook begonnen waren (0-0) gaf de verhouding goed weer.

Bij Baronie moest Martijn van Galen aardig goochelen aan zijn opstelling. Zo waren onder andere Sander Wirix, Anouar Moukouh en Michel van Butselaar door blessures afwezig en begon David Vermeulen op de bank. Door de afwezigheid van doelman Michel van Butselaar maakte de 23-jarige Max Winde zijn competitiedebuut in de hoofdmacht van Baronie.

Al in de eerste twee minuten werd Unitas flink wakker geschud. De man die dat op zijn geweten has was Yassine Mejres; zijn eerste schot na negentien seconden ging naast; zijn tweede scoringskans na anderhalve minuut werd verijdeld door Unitas-doelman Ronald Vlot.

Wel een veldoverwicht voor Unitas, weinig concreet gevaar

Unitas had dan weliswaar een veldoverwicht; misschien ook technisch het betere van het spel, maar het zou ruim een half uur duren alvorens Winde voor het eerst echt in actie moest komen. De goalie diende handelend op te treden bij een corner.

Aan de andere kant bracht Vlot nog een keer redding met de voet op een schot van Moustafa Mohammad, terwijl het laatste wapenfeit voor de thee op naam kwam van Raphael Nartey, de man die voor het meeste gevaar zorgde in de Unitas-voorhoede. Zijn schot ging echter enkele meters naast.

Vervroege winterstop voor Omar Boulamhayan

In de tweede helft volgde al snel een uitgelezen kans voor opnieuw Yassine Mejres; zijn derde deze middag. Maar ook nu had Vlot goed oog voor de bal en bracht redding. In minuut 57 een forse tegenvaller voor de ploeg van trainer Hans de Jong. Bij een counter van Baronie zag Omar Boulamhayan als enige redding het maken van een overtreding net buiten het 16-meter gebied. Hij voorkwam weliswaar een scoringsmogelijkheid voor Baronie maar moest het bekopen met een terechte rode kaart, waardoor hij vervroegd aan de winterstop kon beginnen. De vrije trap van Noël de Graauw leverde overigens niets op.

Unitas deed er in de slotfase van alles aan om de wedstrijd alsnog in hun voordeel te laten kantelen. Maar de achterhoede van Baronie met aan het hoofd Jamie KanKam en het sterke optreden van doelman Winde hield stand. Wel zag de thuisclub hun inzet en fanatisme in de slotfase nog “beloond” met een drietal gele kaarten voor Joey Lokasi, Raphael Nartey en Medhanie Habtemariam.

De strijd bleef spannend tot de laatste seconde en toen Luca Cantineau voor de laatste keer floot kon iedereen eigenlijk wel vrede hebben met dit doelpuntloze gelijke spel.

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

Noordwijk strikt Lerin Duarte voor komend seizoen

Tweededivisionist Noordwijk heeft haar middenveld voor komend seizoen versterkt door de komst van Lerin Duarte. De 32-jarige speler trainde de...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img