VERSLAG | G.V.V.V. met één been in finale door drie treffers van Patrick

HSC’21 heeft komende zaterdag een klein wonder nodig indien het zich nog wenst te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. In Haaksbergen ging de plaatselijke trots met 1-3 onderuit tegen G.V.V.V. mede door drie doelpunten van Joshua Patrick (Op archiefbeeld).

Thuisploeg sterker
De thuisploeg stond na iets meer dan negentig minuten voetbal met lege handen, maar daar zag het in de beginfase zeker niet naar uit. De eerste kans van de wedstrijd was voor HSC’21, de inzet van Yannik de Vries kwam echter terecht op de lat boven doelman Van Willige in plaats van in het net. Daarna was G.V.V.V. aan de beurt, maar de inzet van Burgering verdween naast het doel van de tegenstander. De eerste dertig minuten waren op zijn zachts niet oogstrelend, maar de spanning vergoedde wat dat betreft veel. In de 32ste minuut werd door G.V.V.V. balverlies geleden op het middenveld wat resulteerde in een één tegen één situatie tussen Uguz en Van Willige waarbij de doelman van de gasten als winnaar uit de strijd kwam. Nadat daarna een treffer van Joshua Patrick afgekeurd werd vanwege buitenspel werd er toch nog gescoord voor de pauze. Een fraaie aanval van HSC’21 werd aan de linkerzijde van het speelveld opgebouwd en de daarop volgende afgemeten voorzet kwam op het hoofd van Kars Zwiers die tekende voor de 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Patrick trefzeker
De tweede helft begon iets later door problemen met het net van een van de doelen, maar daar had HSC’21 geen problemen mee kijkend naar de wijze waarop men uit de startblokken kwam. Men wist de tegenstander dusdanig onder druk te zetten waardoor G.V.V.V. moeilijk van de eigen helft af kon komen. In de 53ste minuut veranderde echter alles nadat de ploeg uit Veenendaal de gelijkmaker produceerde. Wie anders dan Burgering stond aan de basis van de treffer, hij wist met een mooie individuele actie de bal over de verdedigers van de tegenpartij te leggen waardoor Joshua Patrick de bal binnen kon schuiven (1-1). Vijf minuten later was het weer raak voor G.V.V.V. en weer was het Patrick die verantwoordelijk was voor de treffer. De doelman van HSC’21 wist de eerste inzet nog te keren maar hij was kansloos toen de aanvaller de bal binnen schoot (1-2).

Vlam in de pan
Patrick bleef een plaag voor de defensie en in de zeventigste minuut schreeuwde alles en iedereen van G.V.V.V. om een strafschop toen de aanvaller onderuit ging in het strafschopgebied. De scheidsrechter wenste echter de wens van de ploeg uit Veenendaal niet in te willigen. Nadat even later Uguz de kans kreeg op de 2-2 maar zijn inzet gestopt zag worden door van Willige was er een uitval van G.V.V.V. Door een speler van HSC’21 werd een harde overtreding gemaakt op Burgering waardoor de vlam in de pan sloeg. Voor beiden ploegen was het waarschijnlijk een mazzeltje dat hier geen VAR ingezet werd want anders waren er iets meer spelers van het veld gestuurd dan alleen Grotebreg van GVVV en Uguz van HSC’21.

Hattrick compleet
De rookwolken waren opgetrokken toen het weer Patrick was die op aangeven van Burgering de 1-3 aan kon laten tekenen. HSC’21 probeerde met man en macht de aansluitingstreffer te maken, het was er soms dichtbij maar men slaagde er niet in. Door de zege lijkt G.V.V.V. hard op weg naar de finale van de nacompetitie.