Tweede Divisie | Dit gebeurde er op dinsdagavond in speelronde 20

Bij een seizoen in de Tweede Divisie dat regelmatig als een achtbaan wordt omschreven, kan een midweekse speelronde niet ontbreken. Hoewel er ook deze ronde weer 2 wedstrijden zijn afgelast staan er dinsdag- en woensdagavond nog altijd 7 duels op de rol. Spakenburg verraste HHC op de eigen Westmaat, terwijl IJsselmeervogels en GVVV opnieuw geen punten wisten te pakken.

Rijnsburgse Boys won afgelopen weekend al van IJsselmeervogels, en heeft die zege tegen TEC een goed vervolg kunnen geven. Door Jeroen Spruijt en Bert Koomen stond het binnen 20 minuten al 2-0. Met name in het tweede bedrijf was TEC nog wel een aantal maal gevaarlijk maar tot een aansluitingstreffer kwam het niet. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd gooide Delano Asante namens de Uien de wedstrijd definitief in het slot: 3-0.

Kozakken Boys had lang zicht op een resultaat tegen AFC, maar moest in de tweede helft toch zijn meerdere erkennen in de Amsterdammers. In een goede eerste helft van de thuisploeg opende Gwaeron Stout na 22 minuten de score voor de ploeg uit Werkendam. De 1-0 bleef tot halverwege de tweede helft op de borden, maar in het laatste kwart keerde AFC de wedstrijd alsnog in haar voordeel. De 1-1 was een eigen goal van Kozakken Boys, de 1-2 en 1-3 werden gemaakt door Daniël Zoutberg.

GVVV werd net name voor rust overklast door Jong Volendam, dat na 45 minuten op een 2-0 voorsprong stond door doelpunten van Younes Taha El Idrissi en Jim Beers. In de tweede helft kwam GVVV beter in de wedstrijd, en creëerde het ook een aantal mogelijkheden, maar verder dan de 2-1, een eigen goal van jong Volendam 6 minuten voor tijd, kwam
de rode lantaarndrager niet.

IJsselmeervogels speelde zeker niet de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar verloor ondanks dat gegeven wel bij Jong Sparta. Ilias Boudouni zette de vogels na 8 minuten nog wel op voorsprong, maar vlak voor rust deed Marouane Afaker zijn nieuwe ploeg pijn door te tekenen voor de gelijkmaker. Juist in een fase waarin IJsselmeervogels het betere van het spel had, viel 13 minuten na rust de 2-1 voor de Kasteelheren, Patrick Brouwer was de doelpuntenmaker. De bezoekers leken door de goal even van slag, maar drongen in de slotfase nog wel aan. De broodnodige gelijkmaker bleef echter uit.

In een vermakelijk duel kwam Spakenburg uitstekend voor de dag tegen HHC Hardenberg en won op de eigen Westmaat verdiend met 2-0. Floris van der Linden opende na een half uur spelen de score, na ruim een uur werd het 2-0  door Wimilio Vink.