REPORTAGE | Schwung terug bij Rijnsburg, TEC dieper in de problemen

Na een uiterst matige herstart van de competitie heeft Rijnsburgse Boys zichzelf eindelijk weer wat hervonden door twee winstpartijen in vier dagen. Daartoe trof het ook twee ideale tegenstanders. Afgelopen zaterdag werd met 1-0 thuis gewonnen van IJsselmeervogels en sprak men van ‘weer wat kleur op de wangen’. Dinsdagavond ging TEC over de knie met 3-0 en was de ouderwetse schwung van voor de winterstop zowaar weer zichtbaar op de Middelmors met een uitblinkende Bram Ros en Jeroen Spruijt.

Net als de Uien won TEC afgelopen zaterdag ook voor het eerst sinds lange tijd in en tegen Scheveningen, maar tegen de Rijnsburgers kwamen de mannen van Hans van der Haar er wederom niet aan te pas.

Voetbal op een doordeweekse avond betekende tot voor kort eigenlijk bijna altijd een duel om een beker, maar de coronastop zorgt komende weken ook voor diverse midweekse wedstrijden om een schaal. Dat was te zien aan de matige bezetting op de tribune, hooguit 500 man. Op een reguliere zaterdagmiddag vaak een aantal met een cijfer meer.

Puzzel

Rijnsburgse Boys trainer Henk Wisman moest voor aanvang een redelijke puzzel leggen. Rob Zandbergen was niet fit genoeg om te spelen, dus vormde middenvelder en aanvoerder Bram Ros samen met Dennis van der Plas de centrale verdediging, geflankeerd door Bert Koomen en middenvelder Bram de Bruin als backs. Dit pakte wonderwel goed uit. Sterker nog, de vier mannen van de laatste linie behaalde allen een dikke voldoende. Bram Ros schopte het zelfs tot een verdiende Man of the Match op een voor hem geen gebruikelijke positie. Opvallend was ook dat de naar Spakenburg vertrekkende Masies Artien uit de gratie lijkt op de Middelmors. Zijn invalbeurt vlak voor tijd was alleen voor de premie.

Rijnsburg mag opbouwen

De eerste helft was Rijnsburg de bovenliggende partij. Een afgekeurde goal na drie minuten wegens buitenspel bleek een voorbode. Opvallend was ook de tactiek van de ploeg uit de Betuwe. Door geen enkele druk naar voren te geven bleef de voorste linie van TEC op de middenlijn plakken waardoor de Rijnsburgers konden gaan voetballen. De voorgaande tegenstanders op de Middelmors deden dit wel, en met succes. Kennelijk zonder analist van TEC op de tribune.

Knock out

Het goede spel van de thuisploeg zorgde tussen minuut 15 en 18 voor een knock-out. Een geweldige voorzet met links van Marc Magan, normaliter invaller, werd bij de tweede paal uiterst cool afgewerkt door Jeroen Spruijt. Zijn elfde doelpunt dit seizoen. Binnen drie minuten kon het doelpuntenmuziekje wederom door de speakers schallen na een prima aanval met Bert Koomen als eindstation: 2-0. De eerste serieuze kans voor de bezoekers viel op slag van rust, maar het schot van Junior Ebobo eindigde in het zijnet.

Na rust kwam TEC wel iets meer van de middenlijn af en was het verschil tussen beide teams kleiner. Twee mogelijke handsmomenten in de zestien van TEC werden door scheidsrechter Alex Bos weggewoven. De arbiter die afgelopen weekend nog floot in de Eredivisie leidde de wedstrijd overigens prima. Dani van der Moot kopte de bal in minuut 62 nog gevaarlijk op doel, maar uiteindelijk wel in de handen van doelman Mathijs Jan Swaneveld. De hervonden schwung bij de geel-zwarten betreft nog niet de spits van de Rijnsburgers, deze staat nog altijd droog vanaf oktober (!). Kort hierna had TEC wel de aansluitingstreffer kunnen, misschien wel moeten, maken. Een bal voorlangs werd door Bert Koomen verkeerd ingeschat en Guido van Rijn presteerde het om van dichtbij de bal toch naast de goal van Wesley Zonneveld te schieten.

Spruijt blinkt uit

TEC had in het tweede kwartier van de tweede helft een klein overwicht, maar de geïmproviseerde defensie van Rijnsburg bleef overeind en echte kansen bleven uit. Wisman wisselde zowaar wat eerder dan gebruikelijk en hierdoor was het laatste kwartier weer voor de Rijnsburgers. Invaller Delano Asante kon op een diepe bal zo door op de keeper, ware het niet dat hij de kleinste speler van de veld was en net niet bij de bal kon. Toch zou de invaller zijn naam op het wedstrijdformulier te zien krijgen, want twee minuten voor het einde stak de ook weer sterk spelende Jeroen Spruijt Asante prima weg met een lekkere pass en kon een uitkomende doelman van TEC worden omspeeld door een bal binnenkant paal: 3-0.