Tweede Divisie | Noordwijk wint opnieuw uitwedstrijd, HFC zet uitstekende reeks voort

Ook op woensdagavond stonden er 2 duels op de planning in de Tweede Divisie. Koninklijke HFC toonde andermaal aan in een prima vorm te verkeren en versloeg Excelsior Maassluis. Noordwijk won voor de tweede keer op rij een uitduel, iets wat in het hele seizoen daarvoor nog niet was gelukt. De Treffers werd met 0-2 verslagen.

Hoewel Katwijk een aanzienlijke voorsprong heeft op de naaste
achtervolgers, zullen ze bij de koploper misschien toch wat
zenuwachtig worden van de vorm waarin Koninklijke HFC sinds de hervatting van de competitie steekt. De Haarlemmers waren met 3-0 te sterk voor Excelsior Maassluis, maar de uitslag had zeker hoger kunnen uitvallen. Roy Castien opende na 20 minuten de score, 3 minuten later was het al 2-0 via Jordy Hilterman. Tussen de 2 goals door had Jim Hulleman ook nog de paal geraakt, en verderop in de eerste helft deed
Roy Castien dit nog eens. In de tweede helft een veel tammer
spelbeeld, maar ondanks dat kwam HFC ook nog op 3-0 door een kopbal van Wessel Boer.

Noordwijk won afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd en voegde daar woensdagavond direct een tweede uitzege aan toe. Op bezoek bij De Treffers werd het 0-2. De thuisploeg begon sterker aan de wedstrijd, maar gaandeweg de eerste helft meldde Noordwijk zich ook steeds vaker voor de Groesbeekse goal. Hoewel de eerste helft aantrekkelijk was om naar te kijken, duurde het tot 5
minuten na rust voordat de score werd geopend. Nick van Staveren legde de bal terug op Sander Bosma, die de 0-1 aantekende. Na het doelpunt gingen De Treffers op zoek naar de gelijkmaker en zette de bezoekers flink onder druk. Juist op het moment dat het wachten was op de 1-1, kreeg Noordwijk een kwartier voor tijd een penalty na een handsbal.
Nick van Staveren verzilverde het buitenkansje: 0-2.